Ετοιμάζονται μαχητικές κινητοποιήσεις στο Διδυμότειχο για τη σχολή νοσηλευτικής

1241

Την ώρα που γράφεται το άρθρο οι εξελίξεις τρέχουν και ετοιμάζονται μαχητικές κινητοποιήσεις για την παραμονή της σχολής νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο

Έχει συσταθεί ήδη ο πυρήνας της προσπάθειας με την ονομασία “Πρωτοβουλία παραμονής και ανάπτυξης της σχολής νοσηλευτικής Διδυμοτείχου” και με τη συμμετοχή συλλόγων και φορέων από την ευρύτερη περιοχή, που θα οργανώσει την ουσιαστική διαμαρτυρία για όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό και αφορούν φυσικά την μετακίνηση της σχολής από το Διδυμότειχο.

Κάτι επίσημο δεν υπάρχει βεβαίως, αλλά ο σχεδιασμός για το κλείσιμο της σχολής είναι υπαρκτός και τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να κινητοποιηθούν και να δράσουν όλοι όσοι καταννοούν πόσο επιζήμιο για την πόλη του Διδυμοτείχου θα είναι το ενδεχόμενο να φύγει η σχολή. Πριν υπάρξουν τετελεσμένα γεγονότα και αποφάσεις. Μετά το πουλάκι θα πετάξει…

Αυτό που μάθαμε από πρώτο χέρι και οργανώνεται ήδη, είναι η μαζική συμμετοχή όλων των συλλόγων και φορέων της περιοχής σε μια έντονη διαμαρτυρία καταρχήν που θα φτάσει στο ανώτερο επίπεδο. Μέχρι τον υπουργό δηλαδή που είναι ο καθ΄ύλην αρμόδιος για την απόφαση της παραμόνης ή όχι της σχολής στο Διδυμότειχο.

Η κινητοποίηση επιβάλλεται να ξεκινήσει από το Διδυμότειχο και τους ενεργούς πολίτες του αφού κανείς άλλος δεν φαίνεται να εισηγείται την παραμονή της σχολής. Όλοι λοιπόν, είτε μέλη συλλόγων είτε φορέων, είτε απλοί πολίτες πρέπει να δώσουμε άλλη μια μάχη για το ταλαιπωρημένο Διδυμότειχο.

Το Διδυμότειχο που παρακαλεί για την παραμονή, την ώρα που τσακώνονται το Δημοκρίτειο με το ΤΕΙ Καβάλας ποιός … δεν θα πάρει τη σχολή. Είναι να τρελαίνεται κανείς….

Διαδώστε την πρωτοβουλία ώστε να φτάσει στην Αθήνα το μήνυμα ότι η σχολή δεν πρέπει και δεν θα φύγει από την πόλη.

Παραμείνετε συντονισμένοι για τις εξελίξεις που έρχονται και μείνετε ενωμένοι για μια ακόμη μάχη που πρέπει να δοθεί και να έχει τελικό νικητή το Διδυμότειχο, ανεξαρτήτως ονομάτων και ιδιοτήτων.

Εσείς εκεί κάτω, μη μας κάνετε να πιστέψουμε ότι αδιαφορείτε για εμάς.