Όλες οι προτάσεις της Μ. Γκουγκουσκίδου για το ξαναζωντάνεμα της αγοράς της Ορεστιάδας

877

Σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για σημειολογικούς λόγους στην έδρα της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και Περιφέρειας, η Δημοτική Παράταξη  ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ παρουσίασε τις προτάσεις της για να σωθεί η αγορά με τίτλο “ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ”.

Παρουσία του Προέδρου της Ένωσης κ. Χρήστου Τσομπανίδη, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας κ. Αθανασίου Σιγρέκη, του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Βιοτεχνών Βιομηχάνων Βορείου Έβρου κ. Βλάση Πεντίδη και επιχειρηματιών της περιοχής η κ. Γκουγκουσκίδου, αφού με δραματικό τόνο δήλωσε “εάν λυγίσουν οι έμποροι και οι επαγγελματίες θα λυγίσει όλη η κοινωνία”, παρουσίασε τα προτεινόμενα μέτρα. Αυτά είναι:

ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑ

1) Μείωση των συντελεστών του Φ.Π.Α. κατά 30%, σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 2006/112, προκειμένου να γίνουν πιο φθηνά τα προϊόντα και οι υπηρεσίες και οι καταναλωτές να προτιμούν τη δική μας αγορά.

2) Τη δημιουργία Τοπικού Συμφώνου για την Απασχόληση, σύμφωνα με το οποίο το Δημόσιο θα πληρώνει για 18 μήνες τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

3) Μείωση των δημοτικών τελών των επιτηδευματιών κατά 15%.

Τα μέτρα αυτά θα επηρεάσουν θετικά, άμεσα και λυτρωτικά την αγορά.

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑ

1) Να ομορφύνουμε την πόλη, ώστε να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό ροές επισκεπτών.

2) Να αυξήσουμε την προσβασιμότητα της πόλης με την κατασκευή ενός βόρειου και ενός νότιου ανισόπεδου κόμβου.

3) Εκμεταλλευόμενοι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής να δημιουργήσουμε πλούτο στους τομείς:

  • τον Αγροτουρισμό
  • τον Πολιτισμό
  • τον Αγροδιατροφικό Τομέα

         οι οποίοι μπορούν να χρηματοδοτηθούν από κοινοτικούς πόρους.

4) Να ιδρυθεί το μουσείο της Ζώνης – Δοξιπάρας, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Κλείνοντας η υποψήφια δήμαρχος τόνισε “Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Ένα μόνο δεν μπορούμε να κάνουμε. Να χάσουμε άλλο χρόνο. Η παρέμβαση στην Τοπική Οικονομία πρέπει να γίνει τώρα. Αύριο θα είναι αργά. Οι συνεργάτες μου κι εγώ είμαστε έτοιμοι. Τα μανίκια ήδη τα σηκώσαμε.

Ορεστιάδα 17 Ιανουαρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ