Αναγόρευση κ. Νικόλαου Δασκαλαντωνάκη σε επίτιμο δημότη Αλεξανδρούπολης

817

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε η τελετή αναγόρευσης του Ιδρυτή και Προέδρου του ομίλου επιχειρήσεων «Ν. Δασκαλαντωνάκη-Grecotel», κ. Νικόλαου Δασκαλαντωνάκη σε επίτιμο δημότη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά του στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, παρουσία τοπικών αρχών και εκπροσώπων φορέων.

Ειδικές τιμές για ένστολους !!!

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 648/2018 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «Ο κ. Ν. Δασκαλαντωνάκης ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης του Δήμου Αλεξανδρούπολης ως ελάχιστη ηθική ανταμοιβή και αναγνώριση για:

την κοινωνικοοικονομική ωφέλεια, που δημιουργεί στον Δήμο Αλεξανδρούπολης από τη σωστή επιχειρηματικότητά του, σε επίπεδο αποτελεσματικότητας λόγω αντικειμένου,

τη διαφοροποίηση της συμβολής του κ. Νικόλαου Δασκαλαντωνάκη στον ξενοδοχειακό τομέα, εκ του γεγονότος ότι ο τιμώμενος είναι ξένος προς την πόλη μας, σε σχέση με τους ντόπιους άξιους δημότες μας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται με ανάλογη επιτυχία στο ίδιο αντικείμενο, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και απασχόλησης και την καταβολή σημαντικών μισθωμάτων προς τον Δήμο μας και κυρίως τη συνέπειά του έναντι αυτών των υποχρεώσεων».

Ο κ. Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης και η Grecotel, έχοντας αποδείξει έμπρακτα την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, επενδύουν εδώ και δύο δεκαετίες στην ακριτική Θράκη και συγκεκριμένα σε δύο πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες στην Αλεξανδρούπολη. Από την Κρήτη, λίκνο της Ξένιας φιλοξενίας ως τη Θράκη και τους αυθεντικούς και ανεπιτήδευτους ακρίτες η συνεργασία ισχυροποιείται αναδεικνύοντας τον μοναδικό συνδυασμό ολόθερμης φιλοξενίας. Οι επενδύσεις δε στα ξενοδοχεία Grand Hotel Egnatia και Astir Alexandroupolis από το 2001 υπερβαίνουν τα 32 εκ ευρώ με κύκλο εργασιών που αγγίζει τα 57 εκ ευρώ μέχρι σήμερα. Ο Όμιλος έχει καταβάλει συνολικά στον Δήμο Αλεξανδρούπολης σε μισθώματα και δημοτικούς φόρους 4,7 εκ ευρώ. Η μισθοδοσία στα δύο ξενοδοχεία υπερβαίνει τα 24 εκ ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι προέρχονται στο σύνολό τους από την περιοχή, γεγονός μοναδικό στον Όμιλο.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης ευχαρίστησε καταρχάς τους δημότες Αλεξανδρούπολης για την τιμή που του έγινε, αναφέροντας: «Συμπληρώνονται δύο δεκαετίες, από την ημέρα που αποφάσισα να επενδύσω στην όμορφη πόλη σας. Τότε βέβαια, ούτε που φανταζόμουν ότι θα έρθει η στιγμή που οι άνθρωποί της θα μου κάνουν την ύψιστη τιμή, να με ανακηρύξουν επίτιμο δημότη Αλεξανδρούπολης».

Ακολούθως επεσήμανε ότι: «Ακρίτας, κι εγώ κι εσείς, είμαστε περήφανοι για την Θράκη και την Αλεξανδρούπολη, γιατί αποτελούν σημαντικό απόθεμα οικολογικό και πολιτισμικό, που όλοι οι Έλληνες οφείλουν να αναγνωρίσουν με την επίσκεψή τους εδώ. Με την επένδυση των 32 εκατομμυρίων ευρώ στα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης και με κύκλο εργασιών που έχει φτάσει έως σήμερα τα 57 εκατομμύρια ευρώ, η πυξίδα της Grecotel δείχνει σταθερά το σημείο ως παράδειγμα επένδυσης και πίστης στις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής».

Καταλήγοντας ο κύριος Δασκαλαντωνάκης πρόσθεσε ότι: «Ένας επιπλέον λόγος, για τον οποίο είμαι ιδιαίτερα περήφανος, είναι ότι το σύνολο των εργαζομένων, προέρχεται από την περιοχή, γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη μου στο ντόπιο έμψυχο δυναμικό.»