Τι αποφάσισαν οι αγρότες του συλλόγου Αλεξανδρούπολης μετά τη χθεσινή τους συνεδρίαση

790

Πραγματοποιήθηκε στις 24-1-19 με μεγάλη επιτυχία,η κοινή συνεδρίαση του αγροτικού και κτηνοτροφικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης .
Η μεγάλη συμμετοχή νέων αγροτών, μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την διεκδίκηση και εξεύρεση λύσεων για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και την οικονομική αναβάθμιση της περιοχής .


Οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν οι εξής :
1.Την Πέμπτη 17-1-2019 σύσσωμος και ενωμένος ο αγροτικός κόσμος,να παραστεί στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης και να στηρίξει μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια τους κατηγορούμενους συναδέρφους μας .
Οι αγώνες μας ειναι κοινοί! Εαν πάει ενας απο εμάς κατηγορούμενος,ειναι σαν να πηγαίνουμε όλοι !!
2. Για το θεμα του σφαγείου: ο αγροτικός κόσμος της περιοχής καταδικάζει την καθυστέρηση του έργου κατασκευής του σφαγείου και εξουσιοδοτεί τις διοικήσεις να συνεχίσουν να ασκούν πίεση ώστε να μας δωθεί απο την δημοτική αρχή ένα σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας .
3. Να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη και τους βουλευτές του Νομού όπου θα ζητηθεί η στήριξη και η παρέμβαση τους,έτσι ώστε να βρεθούν λύσεις σε προβλήματα που εδω και χρόνια ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και με την συνεργασία όλων, να βρεθούν κονδύλια ή προγράμματα ένταξης για την κατασκευή του υπογείου αρδευτικου Πετάλου .
4. Η επιτακτική ανάγκη για αναβολή της αναδιανομής των δημόσιων αγροκτηματων και η παράταση της υπάρχουσας κατάστασης για έναν χρόνο,για να δωθεί η δυνατότητα στις υπηρεσίες να ξεπεράσουν τυπικά και ουσιαστικά προβλήματα οπως:
-Ο κινδυνος να χαρακτηριστούν χωραφια καλλιεργήσιμα ως δασικά.
-προβλήματα με χωραφια που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα βιολογικών, απονιτροποίησης
-και φυσικά ο μεγάλος κίνδυνος να χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια απο την περιοχή και να δωθεί στους αγροτες η δυνατότητα να αντικαταστήσουν τα αγροκτήματα αυτα με αλλα.
5. Παρακολούθηση της πορείας του έργου κατασκευής υπογείου αρδευτικου δικτύου Πέπλου -Κήπων και μέτρα πίεσης για την όσο το δυνατον μεγαλύτερη και ταχύτερη κατασκευή του έργου .
6. Να ζητηθεί και να προγραμματισθεί απο τον δήμο Αλεξανδρούπολης η κατασκευή της μελέτης των υπολοίπων αρδευτικών έργων ( Φερών, Δορίσκου, Μοναστηρακίου).