Οι αγρότες του Έβρου πέρασαν μαύρα Χριστούγεννα

1134

Σε απολογισμό των δράσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και σε νέες υποσχέσεις, αντί να ανακοινώσει λύσεις για τις αποζημιώσεις των αγροτών του Έβρου, προχώρησε ο αρμόδιος Υπουργός στη σημερινή (10/01) συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα τόνισε ο Βουλευτής στην πρωτολογία και δευτερολογία του ότι:

  • Οι αγρότες του Έβρου πέρασαν «μαύρα Χριστούγεννα», καθώς ο Υπουργός φάνηκε ασυνεπής σχετικά με τα όσα ανακοινώθηκαν στη σύσκεψη της 9ης Οκτωβρίου στο Υπουργείο του.
  • Ο Έβρος είναι ένας ξεχωριστός Νομός &  οι αγρότες παίζουν & τον ρόλο των εφέδρων & των εθνοφυλάκων ,  η παρουσία των οποίων κρίνεται αναγκαία για την άμυνα & την ασφάλεια της περιοχής και της χώρας!
  • Ο Υπουργός με τη στάση του δείχνει αδιαφορία για το γεγονός ότι βουλιάζει ο πρωτογενής τομέας σε μια ακριτική και νευραλγική περιοχή.
  • Ο ίδιος έχει προτείνει στον Υπουργό την ενεργοποίηση του κανονισμού De Minimis Ήσσονος Απόδοσης και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Κλιματικής Αλλαγής, αρκεί να προσφύγει στις Βρυξέλλες μέσω της εκεί Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας (ΜΕΑ) όπως έπραξε η Γερμανία για αιτήματα των αγροτών της!
  • Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με την κατάργηση του πλαφόν της Συνδεδεμένης Ενίσχυσης για τις βαμβακοκαλλιέργειες, μετά τις ζημιές που υπέστησαν εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων και των ασθενειών!
  • Ο Υπουργός κάνει προγραμματικές δηλώσεις και προχωράει σε απολογισμό των δράσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αντί να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Νομού
  • Δεν υπάρχει κανένας άλλος Νομός που να αντιμετωπίζει τόσες καταστροφές στις βαμβακοκαλλιέργειες όσο ο Έβρος. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 314.000 στρέμματα έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς τα 260.000 στρέμματα.
  • Το Εργοστάσιο Ζάχαρης το έκλεισε η σημερινή Κυβέρνηση κι  ο πρωτογενής τομέας «σβήνει» συνεχώς στο αντικείμενο της τευτλοκαλλιέργειας!
  • .Οι αγρότες δεν μπορούν να μένουν στα χωριά τους που βρίσκονται πλησίον των συνόρων, αν δεν τους υποστηρίξει και δεν τους λύσει το αρμόδιο Υπουργείο τα αυτονόητα προβλήματα τους.

Δείτε τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης σε αυτό το link https://www.youtube.com/watch?v=PWsYUReZomI&t