Στοίβες τα σκουπίδια στα αστυνομικά τμήματα

988

Επιστολή για την ανησυχία και την απογοήτευση των αστυνομικών όσον αφορά τη λήξη των συμβάσεων καθαριότητας στις αστυνομικές υπηρεσίες απέστειλε η  Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Κυρία Υπουργέ,

Με το «καλημέρα» της νέας χρονιάς, είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε σε σας και να σας μεταφέραμε την έντονη ανησυχία, αλλά και απογοήτευση των συναδέλφων μας για την κατάσταση που δημιουργήθηκε σε Αστυνομικές Υπηρεσίες με τη λήξη των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών καθαριότητας από ιδιωτικά συνεργεία.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα πολλών Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων ανά την Ελλάδα, προς την Ομοσπονδία μας, στοίβες από σκουπίδια ήδη άρχισαν να δημιουργούνται στις Αστυνομικές Υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι συνάδελφοί μας, οι πολίτες που τις επισκέπτονται καθώς και οι κρατούμενοι στα αστυνομικά κρατητήρια, έρχονται αντιμέτωποι με την έντονη δυσοσμία και τον κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς και γιατί επετράπη από τη διοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας να επαναληφθούν αυτές οι απαράδεκτες και επικίνδυνες καταστάσεις, όταν μάλιστα λαμβάναμε από την Ηγεσία διαβεβαιώσεις περί οριστικής επίλυσης του ζητήματος της καθαριότητας με την προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού.
Κυρία Υπουργέ,
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας το όλο πρόβλημα συζητήθηκε εκτενώς και σας ενημερώνουμε ότι από την πλευρά μας δεν θα περιοριστούμε απλώς στην ανάδειξή του, αλλά ως Συνδικαλιστικός Φορέας, θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για τη διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας σε όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Η Ομοσπονδία μας, λαμβάνοντας υπόψη της τα εύλογα παράπονα των Ενώσεών της, σας καλεί να προβείτε στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να επιταχυνθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση εξεύρεση λύσης και την έναρξη καθαρισμού των αστυνομικών κτιρίων από επαγγελματικά συνεργεία καθαρισμού.
Είναι αδιανόητο κάποιοι να πιστεύουν ή να αναμένουν ότι οι συνάδελφοί μας θα αναλάβουν χρέη καθαριστριών, εξυπηρετώντας τυχόν πολιτικά και δημοσιονομικά παιγνίδια, καθώς και οικονομικά συμφέροντα που σχετίζονται με τις προσλήψεις και τις αναθέσεις έργων. Οι συνάδελφοί μας έχουν προσωπικότητα και ουδείς δικαιούται να τους προσβάλει καθοιονδήποτε τρόπο. Αντιθέτως, απαιτούν από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να ανταποκριθούν στο ρόλο τους τόσο αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεών τους όσο και απαντώντας υπεύθυνα στην Ομοσπονδία μας για τους υπαίτιους του νέου αυτού φιάσκου και κυρίως για τις ενέργειές τους από δω και στο εξής ώστε το 2019 να απαλλαγεί οριστικά η Ελληνική Αστυνομία από το άγος των σκουπιδιών και των κινδύνων που αυτά συνεπάγονται για όλους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος