Μήνυση εις βάρος του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για παράνομες διαδικασίες σε αποσπάσεις εξωτερικού

821

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, πιστή στις καταστατικές της αρχές προασπιζόμενη το δημόσιο συμφέρον και λειτουργούσα ως ασπίδα σε κάθε μορφή αυθαιρεσιών της διοίκησης, καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο τη σημερινή συνεδρίαση του Κατώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων ΑΕΑ, με αντικείμενο τις αποσπάσεις αστυνομικού προσωπικού στο εξωτερικό, λόγω των παράνομων διαδικασιών που ακολουθήθηκαν εξ αρχής και οι οποίες ανάγκασαν τον εκπρόσωπό μας, άμα τη ενάρξει της συνεδρίασής του, να αποχωρήσει από αυτό, καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα-καταγγελία.

Ειδικότερα, η διοίκηση προέβη στη σύγκληση του εν λόγω Συμβουλίου κατά παράβαση της Υπουργικής Απόφασης αριθμ. 1027/4/26-ιδ Αποσπάσεις αστυνομικού προσωπικού στο εξωτερικό (ΦΕΚ Β αρ.φ.845, 16/6/2010), η οποία προβλέπει ρητά ότι η επιλογή αστυνομικών για αποσπάσεις στο εξωτερικό γίνεται μόνο με αδιάβλητες εξετάσειςσε συγκεκριμένα μαθήματα και όχι με απλή επιλογή από Υπηρεσιακή Επιτροπήχωρίς δηλαδή αντικειμενικά κριτήρια και διαφανή διαδικασία, όπως επιτάσσουν οι αρχές της χρηστής διοίκησης και της προστασίας των συμφερόντων των συναδέλφων μας. Τυχόν δε, επίκληση της διαδικασίας του κατεπείγοντος, είναι έωλη διότι δεν υφίσταται καμία ανωτέρα βία, ενώ παράλληλα «βιάζεται» η κοινή λογική.
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε γεννά πελώρια ερωτηματικά δεδομένου ότι συνοδεύεται και με αποφάσεις για την πληρωμή εξόδων μετακίνησης και άρα διάθεσης δημόσιου χρήματος με αμφίβολα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων, πολλώ δε μάλλον της ορθής επιλογής και απασχόλησής τους. Ουδείς ανέμενε τέτοιου είδους παλαιοκομματικές συμπεριφορές να υιοθετούνται στον 21ο αιώνα, εκτός κι αν αποτελούν συνέχεια συνδικαλιστικών και άλλων πρακτικών του δικού τους παρελθόντος.
Επειδή σε χαλεπούς καιρούς ουδείς δικαιούται να συμπεριφέρεται κατά τέτοιον παράνομο και σκανδαλώδη τρόπο, προσβάλλοντας και υπονομεύοντας ό,τι με αγώνες έχει επιτύχει η Ομοσπονδία μας, η Εκτελεστική Γραμματεία αυτής, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση εξετάζοντας όλα τα δεδομένα, αποφάσισε ομόφωνα να προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, καταθέτοντας σχετική μηνυτήρια αναφορά, απαιτώντας τη διερεύνηση του νομίμου της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και την τιμωρία εκείνων που καταπάτησαν τον όρκο τους.
Άραγε, Ένορκη Διοικητική Εξέταση για μια τέτοια κατάφορη παραβίαση της νομιμότητας, θα διαταχθεί από την Ηγεσία; Ή επανήλθαμε στο «όποιος έχει μπάρμπα στην Κορώνη»;

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος