Πεντανόστιμο σουφλέ σοκολάτας από τον εβρίτη Σεφ Γιώργο Στεφανακίδη

2192

Σουφλέ Σοκολάτας

Υλικά

250γρ σοκολάτα 64%

250γρ βούτυρο

6 αυγά (100γρ κροκος και 150γρ ασπραδι)

200γρ ζάχαρη

80γρ αλεύρι

10 μερίδες

Εκτέλεση

Βουτυρόνουμε τα φορμάκια και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με κακάο σε σκόνη για να μην μας κολλήσουν τα σουφλέ. Λιώνουμε σε bain marie την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι.

Όταν λιώσει η σοκολάτα με το βούτυρο αποσύρουμε από την φωτιά και αφού πέσει η θερμοκρασία ενσωματώνουμε τους κρόκους. Έπειτα χτυπάμε τα ασπράδια στο mixer και μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει μαρέγκα.

Μόλις είναι έτοιμη η μαρέγκα παίρνουμε το 1/3 και το ενσωματώνουμε με μια marise στη σοκολάτα κάνοντας  κυκλικές κινήσεις και στην συνεχεία προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα. Τέλος ενσωματώνουμε και το κοσκινισμένο αλεύρι στο μίγμα με τον ίδιο ακριβώς  τρόπο όπως με τη μαρέγκα.

Γεμίζουμε τα φορμάκια έως τα ¾.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 9’(λεπτά)στους 180 βαθμούς Κελσίου.