Και νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ

1375

Η κακοκαιρία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις ακομα και σε πεδινες περιοχες της κεντρικης και βορειας χωρας και τις χαμηλες θερμοκρασιες, θα επηρεασει και το επομενο διημερο τη χωρα αναφέρει η ΕΜΥ.

Η ΕΜΥ προβλέπει ένταση των χιονοπτώσεων σε Κεντρικη Μακεδονια, Θεσσαλια, Στερεα Αττική, Εύβοια και Σποράδες, παγετό τις πρωινές και βραδινές ώρες και θυελλωδεις ανέμους στο Αιγαίο.

Ήδη από την κακοκαιρία, μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει η Ευβοια ενώ σε δεκάδες περιοχές του εθνικού και επαρχιακού δικτύου είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων.

Πιο αναλυτικά προβλέπει:

Για αύριο παρασκευή (04-01-2019)

Οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται, θα ενταθούν μετά το μεσημέρι στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά (συμπεριλαμβανόμενης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και από αργά το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Για το Σαββάτο (05-01-2019)

Οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην κεντρική καθώς και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενίσουν.

Παγετός κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα σημειωθεί και τις δυο ήμερες. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι ολικός.

Αναλυτική πρόγνωση για την Παρασκευή
Στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο αύριο παρασκευή (04-01-2019), θα πνέουν βαθμιαία θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως
7 με 8 και από τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ, που αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου (05-01-2019).

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με χιονόνερο η χιονοπτώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα ενταθούν στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 που από το μεσημέρι βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 7 με 8 και πιθανώς τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -4 έως 2 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.