Αναβάλλεται η αύξηση της τιμής των διοδίων στην Εγνατία

871

Δεν θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου οι αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού καθώς εκκρεμεί η έγκριση της σχετικής τιμολογιακής πολιτικής από την Ευρωπαική Επιτροπή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού κ. Απόστολος Αντωνούδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στην Thessnews, η επίμαχη τιμολογιακή πολιτική (που περιγράφεται σε σχετική ΚΥΑ) δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής έγκριση από την αρμόδια Διεύθυνση της Κομισιόν.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση από την 1η Ιανουαρίου 2019 τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τους Κήπους Έβρου επρόκειτο να αυξηθούν από 0,03 ευρώ (με ΦΠΑ) σε 0,05 ευρώ (με ΦΠΑ), ανά χιλιόμετρο, για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Η αναπροσαρμογή αυτή συνεπάγεται αυξήσεις από 66% έως 150% στα διόδια της Εγνατίας Οδού.

Από τις υψηλότερες αυξήσεις είναι να υποστούν τα διόδια στα Μάλγαρα, καθώς θα «απογειωθούν» με ποσοστό 150% δεδοµένου πως η χρέωση θα διαµορφωθεί σε 3 ευρώ από 1 ευρώ και 20 λεπτά σήµερα.

Στις αυξήσεις τιμών στην Εγνατία Οδό, το υπουργείο Υποδομών αντιπαραθέτει το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, όπου ο ανάδοχος για το σχετικό έργο αρχικού προϋπολογισμού της τάξης των 400 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανακηρυχθεί τον Απρίλιο.

Πηγή: thessnews.gr