Η ανδρική Θρακική ενδυμασία στην Προεδρική Φρουρά!

1585

Η ανδρική Θρακιώτικη ενδυμασία αποτελεί πλέον μέρος των επίσημων στολών της Προεδρικής φρουράς μετά και τις πολλές προσπάθειες που κατέβαλλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων. Ακολουθεί το ιστορικό της προσπάθειας για την ένταξη της φορεσιάς των Θρακών στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς

Στις 01 Ιουνίου 2015  με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδία μας αποφασίσαμε να ζητήσουμε την ένταξη της ανδρικής Θρακιώτικης φορεσιάς στην Προεδρική φρουρά.

Ειδικές τιμές για ένστολους !!!

Στείλαμε το έγγραφο μας 544 με το οποίο δικαιολογούσαμε και ζητούσαμε  την ένταξη της Θρακιώτικης ανδρικής φορεσιάς . Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από το στρατιωτικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας ( έγγραφο 132/08,07,2015)

Στην πορεία και μετά από διάφορες τηλεφωνικές επικοινωνίες  επισκεφθήκαμε το αρμόδιο γραφείο  και παραδώσαμε τη φορεσιά που συνοδευόταν από μία 7σέλιδη περιγραφή που περιελάμβανε την ονομασία του κάθε τεμαχίου της, τον τρόπο κατασκευής της, την ποιότητα των υλικών, και σε ποιες περιοχές της ενιαίας Θράκης μας φοριέται. Η φορεσιά που επιλέχτηκε ήταν η μαύρη, κλασική επίσημη φορεσιά που φοριέται σε όλη τη Θράκη.

Και τελικά, προχτές 18 Δεκεμβρίου, λάβαμε το εγκριτικό  έγγραφο από το στρατιωτικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας με το οποίο η ανδρική Θρακιώτικη φορεσιά συμπεριελήφθη στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς και η οποία θα εμφανίζεται στο μνημείο του ΄Αγνωστου Στρατιώτη στις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού και στα Ελευθέρια της Θράκης.

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση του στρατιωτικού γραφείου εκφράζοντας ταυτόχρονα και τις ευχαριστίες του Θρακικού Ελληνισμού.
Για το Δ.Σ. της
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Ο Πρόεδρος                               Η Γεν. Γραμματέας

Ελευθέριος Θ. Χατζόπουλος                        Θεοδώρα Κακούλη