Έργα στον κάμπο του Τυχερού και στο οδικό δίκτυο στη Σαμοθράκη ενέκρινε η Περιφέρεια ΑΜΘ

807

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γεώργιος Παυλίδης» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης η 16η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Από τις αποφάσεις που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο, ξεχωρίζουν:

  1. Η έγκριση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας ΑΜΘ για το έτος 2019.
  2. Η μελέτη που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια αφορά στην υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου στους οικισμούς Φυλακτό, Λύρα, Λαγυνά, Τυχερό, Θυμαριά και Γεμιστή στην αγροτική περιοχή του κάμπου Τυχερού στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Το έργο αυτό θα καλύψει καλλιεργούμενες εκτάσεις 28.000 στρεμμάτων και όταν θα κατασκευαστεί θα επιφέρει μείωση στην κατανάλωση νερού και στο κόστος άρδευσης.
  3. Έγκριση έκδοσης απόφασης εργοταξιακής σήμανσης και προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορά παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της νοτίου Σαμοθράκης του έργου: «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε.  Έβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, εγκρίθηκε ομόφωνα.
  4. Έγκριση έκδοση απόφασης εργοταξιακής σήμανσης και προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορά παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της βορείου νήσου Σαμοθράκης του έργου: «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Έβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, εγκρίθηκε ομόφωνα.
  5. Έγκριση Ετήσιου Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έτους 2019. Tο θέμα που εισηγήθηκε ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Καλούδης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  6. Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τις Π.Ε Έβρου και Ροδόπης για την συγκρότηση  επιτροπής για θέματα σύμφωνα με τα οριζόμενα: α) «χαρακτηρισμός των παραλιακών χώρων ως πολυσύχναστων ή μη» και β) «Εκμίσθωση θαλασσίων μέσων  αναψυχής», ευθύνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης. Για το θέμα που εισηγήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Βενετίδης αποφασίστηκε ομόφωνα ο ορισμός εκπροσώπων.