Τι είπε ο Βασίλης Μαυρίδης για το δρόμο Βάλτου – Χανδρά και τις καθυστερήσεις στο έργο

826

«Άκαιρη» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, τη διαμαρτυρία που διοργάνωσαν χθες το πρωϊ μπροστά από το δημαρχείο κάτοικοι των οικισμών Μεγάλη Δοξιπάρα και Χανδράς, διεκδικώντας την ολοκλήρωση του έργου που αφορά την αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού τμήματος Βάλτος-Χελιδόνα.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν τον περασμένο Μαϊο, και παρά το ότι ο εργολάβος είναι εντός του χρονικού πλαισίου για την παραχώρησή του, οι εργασίες δεν προχωρούν λόγω καιρικών συνθηκών».

«Σε κακοτεχνίες που διαπιστώθηκαν κάναμε ενέργειες για την αποκατάστασή τους από τον εργολάβο. Σίγουρα η κατάσταση δεν μας ικανοποιεί, προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε τα μη ασφαλή κομμάτια του δρόμου αλλά πρέπει να καταλάβουν όλοι πως όταν θέλουμε να γίνει μία παρέμβαση θα υπάρχει και μία ταλαιπωρία ειδικά όταν πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θέλει τον αντίστοιχο χρόνο» σχολίασε ο κ. Μαυρίδης. Επίσης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «κακότεχνο έργο η δημοτική αρχή Μαυρίδη δεν παραλαμβάνει. Πιέζουμε όσο μπορούμε, ένα μεγάλο έργο θα βρει και τον χειμώνα μπροστά του» σχολίασε προσθέτοντας ότι επί 35 χρόνια στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο δεν έγινε καμία παρέμβαση και οι κάτοικοι άκουγαν μόνο υποσχέσεις από εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών.

Για τη διαμαρτυρία στα διόδια της Μέστης

Αναφορικά με τη διαμαρτυρία που διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη 19/12 , τα νομαρχιακά τμήματα των ΑΔΕΔΥ της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, στο σταθμό διοδίων της Μέστης, ο κ. Μαυρίδης σχολίασε ότι ήδη γίνονται επαφές και με άλλους δημάρχους ώστε να κινηθούν νομικά κατά της απόφασης παύσης της απαλλαγής καταβολής αντιτίμου διοδίων από κατοίκους του Έβρου στη Μέστη αλλά και τη δημιουργία νέου σταθμού διοδίων στο Αρδάνιο. «Η απόφαση αυτή είναι άδικη και πρέπει να πάψει ο κ. Σπίρτζης να προσπαθεί να μεταθέσει την ευθύνη στο ΤΑΙΠΕΔ» σημείωσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας.

ert.gr