Η Διδυμοτείχου Ανάδειξις με μια απλή κίνηση φέρνει επισκέπτες στο Διδυμότειχο

1404

Με μια απλή φαινομενικά κίνηση και χωρίς τυμπανοκρουσίες όπως θα διαβάσετε παρακάτω, η “Διδυμοτείχου Ανάδειξις” με τις προσπάθειες του κ. Παναγιώτη Φυδανάκη, προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταστήσει το Διδυμότειχο ελκυστικό σε επισκέψεις.

 Ανοίγει η συνεργασία του “Διδυμοτείχου Ανάδειξις” για εκπαιδευτικές σχολικές εκδρομές  από την περιοχή του Χάρμανλι Βουλγαρίας.

     Η σχολική επιτροπή που ασχολείται με σχολικές δραστηριότητες από τη γείτονα χωρά  και συγκεκριμένα της πόλης Χάρμανλι επισκέφτηκε το Διδυμότειχο. Μια ομάδα δασκάλων  με επικεφαλής την κυρία Γκαλίνα Αθανάσοβα Χριστόζοβα μετά από πρόσκληση και προτροπή, επισκέφτηκαν το Διδυμότειχο για να δουν δια ζώσης, όλα όσα προβλήθηκαν στην παρουσίαση που διεξήχθη στην έδρα τους.

      Η περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης, τα μνημεία και ενημέρωση για την πλούσια ιστορία και παράδοση του τόπους μας, τους άφησαν έκπληκτους και σύμφωνους ότι το Διδυμότειχο είναι ένας προορισμός που καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για σχολικές εκπαιδευτικές εκδρομές.

     Ακόμη έγινε συνάντηση με τη διευθύντρια του 4ο Δημοτικού Σχολείο Διδ/χου κυρία Δελήμπαλτα Βάσω και τους δασκάλους του σχολείου ανταλλάσσοντας ιδέες και πληροφορίες για το εκπαιδευτικό σύστημα.

    Επίσης οι φιλοξενούμενοι μας περπάτησαν την αγορά του Διδυμοτείχου ανακαλύπτοντας  για καφέ και διασκέδαση. Τέλος, η βραδιά έκλεισε απολαμβάνοντας την τοπική μας γαστρονομία με τη συνοδεία της παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής.

    Με τον τρόπο αυτό επισφραγίστηκε μια συνεργασία η οποία θα αφορά την πραγματοποίηση σχολικών και εκπαιδευτικών εκδρομών από τη γείτονα χώρα φέρνοντας σε επαφή τους δυο λαούς αλλά και αναδεικνύοντας το Διδυμότειχο ως ιστορικό και εκπαιδευτικό προορισμό.

   Ευχαριστούμε την κυρία Δελήμπαλτα Βάσω διευθύντρια του 4ο Δημοτικού Σχολείο Διδ/χου, τους δασκάλους του σχολείου, την κυρία Κυρούδη Χρυσούλα για την φιλοξενία στο Λαογραφικό Μουσείο, τον Σιμεωνίδη Γιώργο για την μουσική του επένδυση και ελπίζουμε σε μια συνεργασία με καλά αποτελέσματα για την Πόλη μας.

Εκ της πρωτοβουλίας ‘’Διδυμοτείχου Ανάδειξις’’

ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ