Γιατί συνεδρίασε για πρώτη φορά φέτος το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Έβρου στην Ορεστιάδα

762

Η πρώτη συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Έβρου εκτός της έδρας του φορέα για το 2018, πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα, την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου.

Σκοπός, της ενέργειας αυτής είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας, μέσω των συναντήσεων και του διαλόγου με παραγωγικούς φορείς, εκπροσώπους και μέλη του επιμελητηρίου που είναι απομακρυσμένα από την έδρα του Φορέα.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορεστιάδας, πραγματοποιήθηκε η 12η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Έβρου. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Έβρου, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ Βασίλειος Μαυρίδης, ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Γεώργιος Καραγιάννης, οι επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ. Ευάγγελος Μαρασλής και η κα Μαρία Γκουγκουσκίδου, τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου και εκπρόσωποι παραγωγικών και συλλογικών φορέων.

Η συνέλευση ξεκίνησε με τα θέματα ημερησίας διάταξης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Έβρου και ολοκληρώθηκε με ανοιχτό διάλογο. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η έκδοση ψηφίσματος για την υποστήριξη του τμήματος Νομικής σχολής του Δ.Π.Θ., η ΚΥΑ που προβλέπει την δημιουργία νέων σταθμών διοδίων στο Βόρειο τμήμα του Έβρου, ενημέρωση για τις εξελίξεις στον χώρο των Πνευματικών Δικαιωμάτων και η αξιοποίηση της κατάκτησης του ρεκόρ Γκίνες για την προώθηση και προβολή του σκόρδου. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων για θέματα που απασχολούν τα μέλη τους και τις τοπικές επιχειρήσεις.

Με το πέρας της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας για την επίσημη απονομή του τίτλου κατάρριψης ρεκόρ Γκίνες, στον Α.Σ.Π.Ε.Ε. Νέας Βύσσας, έπειτα από την τελική έγκριση της προσπάθειας.

Οι εκτός έδρας συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, αποτελούν έναν θεσμό που υιοθετεί και συνεχίζει η νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου.