Ποτέ δεν είναι αργά! 70+ Ιδέες για Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης Χριστουγέννων!

727

Απλότητα και λειτουργικότητα. Φυσικό ξύλο, μαύρο – άσπρο, έλατα, στεφάνια από δέντρο.

Το Σκανδιναβικό στυλ είναι μία εξαιρετική πρόταση για διακόσμηση τα Χριστούγεννα αφού οι Σκανδιναβοί ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει Χριστούγεννα και Άγιος Βασίλης. Φυσικό ξύλο, μαύρο και άσπρο, έλατα, στεφάνια από δέντρο,  ρουστίκ φανάρια κλπ συνθέτουν μια κλασική σκανδιναβική διακόσμηση.

Στολίδια δέντρου από ύφασμα, κάλτσες κλπ. Ο μινιμαλισμός είναι το σύνθημα στον Σκανδιναβικό σχεδιασμό των Χριστουγέννων και οι παρακάτω φωτογραφίες θα σας βοηθήσουν να εμπνευστείτε σε Σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο στυλ. Αν μπορούσαν τρεις λέξεις να χαρακτηρίσουν το σκανδιναβικό στυλ είναι ο μινιμαλισμός, η απλότητα και η λειτουργικότητα.

Το Σκανδιναβικό στυλ εμφανίστηκε τη δεκαετία του 50 στις σκανδιναβικές χώρες Δανία, Νορβηγία, Σουηδία και Φιλανδία.  Είναι ένα κίνημα που ο σχεδιασμός του χαρακτηρίζεται από απλότητα, λιτότητα και λειτουργικότητα.

Γενικά, το σκανδιναβικό κίνημα υποστηρίζει πως το design και η λειτουργικότητα πρέπει να είναι προσιτά για όλες τις κοινωνικές ομάδες και όχι μόνο στους πλούσιους.  Αυτό υποστηρίζει και ο μοντερνισμός, πράγμα που καθιστά το σκανδιναβικό στυλ πολύ σημαντικό, αφού θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Στους περισσότερους χώρους κυριαρχεί το λευκό χρώμα και γενικά γήινες αποχρώσεις.  Αυτό συμβαίνει γιατί σκέφτονται τις κλιματικές τους συνθήκες και προβλέπουν ότι το σπίτι πρέπει να είναι φωτεινό και να σου προσφέρει ξεκούραση και χαλάρωση.

Έτσι, διαλέγουν  ήπιους χρωματισμούς και αφήνουν τα υλικά τους στην πρωτογενή τους μορφή, κάτι που προέρχεται και από το κίνημα του μοντερνισμού.  Στα πατώματα κυριαρχεί το ξύλο και γενικά το βλέπεις τις περισσότερες φορές σε γκρι με λευκές αποχρώσεις.  Με αυτό τον τρόπο, οι μεγάλες επιφάνειες που είναι καλυμμένες από αυτό, δεν μπουκώνουν και έτσι αναπνέει όλος ο χώρος».

Inspiring Scandinavian Christmas Decorating Ideas – Decoration

70+ Ιδέες για Σκανδιναβικό στυλ Χριστουγεννιάτικης διακόσμησηςscandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-4scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-5scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-6scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-7scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-8scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-9scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-11scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-12scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-13scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-14scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-15scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-17scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-19

scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-20scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-21scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-22scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-23scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-25scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-28scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-29scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-30scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-31scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-32scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-33scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-34scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-35scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-36scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-37scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-38scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-39scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-43scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-44scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-45scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-46scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-47scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-48scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-49scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-50

Το Σκανδιναβικό στυλ είναι μία εξαιρετική πρόταση για διακόσμηση τα Χριστούγεννα αφού οι Σκανδιναβοί ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει Χριστούγεννα και Άγιος Βασίλης. Φυσικό ξύλο, μαύρο και άσπρο, έλατα, στεφάνια από δέντρο,  ρουστίκ φανάρια κλπ συνθέτουν μια κλασική σκανδιναβική διακόσμηση. Στολίδια δέντρου από ύφασμα, κάλτσες κλπ. Ο μινιμαλισμός είναι το σύνθημα στον Σκανδιναβικό σχεδιασμό των Χριστουγέννων και οι παρακάτω φωτογραφίες θα σας βοηθήσουν να εμπνευστείτε σε Σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο στυλ.

scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-51scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-52scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-53scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-54scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-57scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-59scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-61scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-64scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-66scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-69scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-70scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-72scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-74scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-75scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-76scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-77scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-78scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-79scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-82scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-84scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-85scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-86scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-87scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-88Photorepro: 1 /Daniel Sscandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-92scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-94scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-95scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-96scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-97scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-98scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-100scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-102scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-103scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-104scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-105scandinavian-chrsitmas-inspiring-ideas-106

helppost.gr