Από πότε η Θράκη μετακόμισε στην Καβάλα ;

1625

Είναι να γελά κανείς – ενίοτε και να κλαίει – με την άλλοτε ελλιπή κι άλλοτε  παραμορφωμένη εικόνα που δείχνουν να έχουν για τη Θράκη τα πανελλαδικής εμβέλειας μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Δυστυχώς, κάθε φορά που πέφτουν τα φώτα της δημοσιότητας στην ακριτική μας περιοχή, όλο και κάποια ανακρίβεια – μικρότερη ή μεγαλύτερη, ευτράπελη ή σοβαρή – εμπεριέχεται στις αντίστοιχες αναφορές των κεντρικών ΜΜΕ.

Αυτή τη φορά, αφορμή για να στρέψουν την προσοχή τους στη Θράκη αποτέλεσαν οι χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα, οι φωτογραφίες από τη χιονισμένη Νυμφαία που δημοσιεύτηκαν στα «Καιρικά Νέα Θράκης», έκαναν το γύρο του διαδικτύου, φιλοξενούμενες σε αρκετά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου.

Τη σκυτάλη πήρε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο οποίος συμπεριέλαβε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες σε ρεπορτάζ για την επέλαση της «Πηνελόπης», στο δελτίο ειδήσεών του.

Η ατυχής, όπως αποδείχτηκε, έμπνευση αυτού που επιμελήθηκε το ρεπορτάζ, ήταν να συνοδέψει τις αναφορές για τον καιρό με έναν χάρτη που αποτύπωνε τους τόπους εκδήλωσης των φαινομένων. Όταν έφτασε η σειρά της Θράκης, με έκπληξη οι τηλεθεατές είδαν τη σχετική ένδειξη να τοποθετείται στην… Καβάλα!

Πλέον και στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ!

Publiée par Sakis Darras sur Jeudi 29 novembre 2018

inkomotini.gr