Παρουσίαση του «Οδοδείχτη» της Ευαγγελίας Ζηλιασκοπούλου στην Αλεξανδρούπολη

889

Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ και οι εκδόσεις «ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ» παρουσιάζουν την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξ/πολης, Αίνου 46, Αλεξανδρούπολη, την ποιητική συλλογή της Ευαγγελίας Ζηλιασκοπούλου «Οδοδείχτης», από τη σειρά «Ανθώνας της Νέας Ελληνικής Ποίησης», σε επιμέλεια Δημήτρη Ιατρόπουλου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αναστασία Παπαδάκη, ποιήτρια. Κεντρικός ομιλητής ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης, συγγραφέας.

Ποιήματα θα αποδώσουν:

Καίτη Μακρή, Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξ/πόλεως

Ευαγγελία Παζαρλιώτη, μέλος Πολ/κού Συλ. Θ. Καντακουζηνή

Δέσποινα Μιχαηλίδη, μέλος θεατρικής ομάδας ΘΕΑΣΥ

Κική Κατσίκα, δημοτική υπάλληλος

Αφροδίτη Μαργαρίτη, ποιήτρια

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται μουσικά από την Καίτη Μακρή και τον Χρήστο Γκρέμο και θα κοσμείται με πίνακες του ζωγράφου Θόδωρου Φυλλαρίδη.

Με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου “ΒΑΤΑΜΙΔΗΣ“, Λ. Δημοκρατίας 230, Αλεξ/πολη, τηλ. 2551025446.

«Γεννήθηκα στο ακριτικό Θούριο, στον Βόρειο Έβρο. Είμαι εν ενεργεία Εκπαιδευτικός και ζω μόνιμα στο Διδυμότειχο. Θυμάμαι να αγαπώ την Ποίηση από τα παιδικά μου χρόνια, να επιμένω να μυήσω στον κόσμο της τους εκάστοτε μαθητές μου και να τρέφομαι πνευματικά και ψυχικά απ’ αυτήν, ακούγοντάς την μελοποιημένη.» Ευαγγελία Ζηλιασκοπούλου

Η Ποιητική Ακαδημία αποτελεί μια παρακαταθήκη του Δημήτρη Ιατρόπουλου για την ανάδειξη της σύγχρονης Ελληνικής Ποίησης. Πρώτος καρπός αυτής της προσπάθειας αποτελεί η «Σύγχρονη Ανθολογία της Νέας Ελληνικής Ποίησης», όπου 136 Έλληνες Ποιητές παρουσιάζουν το έργο τους. Η σειρά «Ανθώνας της Νέας Ελληνικής Ποίησης» αποτελεί τη συνέχεια αυτής της προσπάθειας.