«Ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι και παράσταση Καραγκιόζη» από το ΕΜΘ

531

Θεατρική παράσταση Καραγκιόζη στο ΕΜΘ
την Κυριακή 16/12 στις 18:00

Ένα δραματοποιημένο παραμύθι με στοιχεία θεάτρου σκιών –(φιγούρα Άϊ –Βασίλη και άλλες), ζωντανή μουσική με τραγούδια ειδικά γραμμένα για την παράσταση, που δίνει βάση στον δικό μας Βυζαντινό Άϊ -Βασίλη των αισθημάτων κι όχι σ’ αυτόν τον Αγγλοσαξωνικό που επικράτησε…. των πολυκαταστημάτων!
Βέβαια, ούτε ο δικό μας αρνείται την ζωηράδα και την χαρά της ζωής, αλλά , είναι κομμάτι ποιο στοχαστικός και βαθιά ανθρώπινος. Μάλιστα όταν αποφασίζει ο Άι – Βασίλης ο Βυζαντινός να επισκεφθεί ένα μέρος Χριστουγεννιάτικα, ο άλλος των αγορών-που τον υποδύεται ο Καραγκιόζης για μεγαλύτερη καζούρα- τον δυσφημεί και διαδηλώνει εναντίον του, πως πάει να του πάρει την δουλειά.
Γίνονται κι άλλα ευτράπελα και διασκεδαστικά, αλλά το σημαντικότερο είναι πως μέσα και από ένα παιχνίδι μασκών, δίδεται ρόλος στους μικρούς μας φίλους, να εκφράσουν τις δικές τους επιθυμίες.
Με το τέλος του Χριστουγεννιάτικου παραμυθιού – αρχίζει και μια ξεκαρδιστική κωμωδία « Ο Καραγκιόζης ταυρομάχος» με ζωντανή μουσική για να τελειώσει το γλέντι… επίσημα!
Χρόνος διάρκειας: 70 λεπτά
Γενική είσοδος: 5€
Κείμενο -στίχοι-μουσική: Γιάννη Βουλτσίδη (Μικρός Διάκοσμος)
Σκηνικά – μάσκες – φιγούρες: Γεωργία Γιαννοπούλου (Μικρός Διάκοσμος)

Ο Μικρός Διάκοσμος είναι ένας πολιτιστικός οργανισμός με δικό του χώρο τέχνης στην περιοχή παραλίας Ιμέρου στην Ροδόπη με ποικίλες δράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Παραστάσεις θεάτρου σκιών
Εργαστήρια Θεάτρου
Φεστιβάλ καλοκαιριού σε συνδυασμό με προβολή ντόπιων παραγωγών.
Διοργάνωση αγώνων δράματος στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, με δημοτικά- γυμνάσια-λύκεια και Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.
Παραγωγή ντοκιμαντέρ, μουσικών παραγωγών.
Εκδοτικός οίκος με πάνω από 15 τίτλους.