Απίστευτα τα τελευταία νέα για το γιατρό που ¨αρρώστησε¨ ολόκληρο τον Έβρο!

1917

Το όνομα του παθολόγου δεν έγινε γνωστό ακόμη αλλά οι νεότερες πληροφορίες λένε πως συνταγογράφησε τα φάρμακα αξίας 6,2 εκατ ευρώ σε… υγιείς πολίτες

Αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι ο γιατρός σήμερα είναι συνταξιούχος και έχει συνταγογραφήσει πάνω από 10.000 συνταγές του ίδιου φαρμάκου για πάθηση του εντέρου και συγκεκριμένα τη νόσο του Crohn. Το ίδιο κόλπο φαίνεται πως ανακάλυψε πέρυσι και γιατρός στην Αλεξανδρούπολη ο οποίος έγραψε συνταγές 2,5 εκατ ευρώ για το ίδιο φάρμακο.

Σύμφωνα λοιπόν με τον υποτιθέμενο αριθμό των ασθενών, ο Έβρος είναι 50πλάσια ασθενέστερος από την υπόλοιπη Ελλάδα στη συγκεκριμένη νόσο και η έρευνα έδειξε πως από την Αλεξανδρούπολη συνταγογραφήθηκαν φάρμακα σε ασθενείς που δεν επισκέφθηκαν ποτέ τον Έβρο και κυρίως δεν έπασχαν από τη νόσο!

Η έρευνα ξεκίνησε λοιπόν, όταν συγγενείς ανθρώπου που δεν είχε πρόβλημα, διαπίστωσαν ότι έπαιρνε δυναµωτικά φάρµακα και ειδικά σκευάσµατα για την αντιµετώπιση φλεγµονής του εντέρου. Η έρευνα πήρε διαστάσεις και αποκαλύφθηκε ότι, ο ένας από τους δύο γιατρούς είχε συνταγογραφήσει σε λιγότερο από 1,5 χρόνο, περίπου 4.900 συνταγές με τους μισούς  υποτιθέμενους ασθενείς να μην κατοικούν καν στον Έβρο.

Άλλο συγκλονιστικό που αποκαλύφθηκε είναι ότι οι περισσότεροι ασθενείς δεν γνώριζαν ότι τους συνταγογραφήθηκε το φάρμακο και προφανώς δεν εξετάσθηκαν ποτέ στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Βρέθηκαν φάρμακα σε χέρια ιατρικών επισκεπτών και μια περίπτωση που αξίζει να αναφερθεί λέει ότι σε “ασθενή” συνταγογραφήθηκαν 42 κουτιά σε ένα μήνα.

Οι δύο γιατροί έχουν τεθεί σε αργία και έχουν παραπεµφθεί στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συµβούλιο του υπουργείου Υγείας µε το ερώτηµα της απόλυσης.