Ομιλία του Βουλευτή Έβρου Δ. Ρίζου για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

743

Διαβάστε αποσπάσματα από την ομιλία του Βουλευτή Έβρου κ. Ρίζου Δημήτριου κατά την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων για το νομοσχέδιο για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

– “έχω την αίσθηση ότι και η ίδια η Αντιπολίτευση, παρά τις αντιπολιτευτικές κορώνες και τις γνωστές ατάκες που ακούσαμε πάλι εδώ σήμερα, τα γνωστά που ακούμε τρία χρόνια τώρα για σεισμούς, λοιμούς, καταποντισμούς, γνωρίζει ότι το σημερινό νομοσχέδιο περιλαμβάνει σειρά θετικών μέτρων κι έτσι δεν μπορεί να πάει ενάντια σε αυτό”.

– “το 88% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλαδή, καταβάλλουν χαμηλότερες εισφορές και μάλιστα χαμηλότερες από εκείνες που κατέβαλλαν πριν τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης”.

– “Το νομοσχέδιο, πέρα από αυτά που είναι πολύ σημαντικά, έχει μία επιπλέον αξία, γιατί ακριβώς αποδομεί, αχρηστεύει τελείως το επιχείρημα σχεδόν σύσσωμης της Αντιπολίτευσης ότι δεν έγινε και τίποτα σημαντικό που βγήκαμε από τα μνημόνια την 21η Αυγούστου”.

– “Είναι ένα νομοσχέδιο που στην πράξη βοηθά σημαντικά τον κόσμο της εργασίας. Σύντομα, όπως όλοι γνωρίζουμε, θα έχουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, αυτό που είναι το πιο ντροπιαστικό για τη χώρα μας”.

– υπογράφονται η μία μετά την άλλη οι επεκτάσεις των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, που έχουν θετική επίπτωση όχι μόνο μισθολογικά, αλλά και στη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών εργασίας.

– Ήταν τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας για τον κόσμο της εργασίας που αναγκάστηκε ακόμα και ο πρώην Πρόεδρός της, ο κ. Μεϊμαράκης, να πει το 2016 ότι οι απολυμένες καθαρίστριες δεν είναι μεταρρύθμιση.

– “Γινόμαστε καθημερινά αυτόπτες μάρτυρες της αντίφασης από τη μια να καταγγέλλουν οι Βουλευτές της Αντιπολίτευσης ότι δεν υπάρχει όσο προσωπικό θα έπρεπε στα νοσοκομεία, στα σχολεία. Κατατίθεται ερώτηση για Νοσοκομείο του Έβρου, για γιατρό. Αν τηρούσαμε την αναλογία ένα προς πέντε, ( για προσλήψεις-αποχωρήσεις που προτείνει η Νέα Δημοκρατία) θα έπρεπε να περιμένουμε να φύγουν άλλοι τέσσερις γιατροί για να έρθει ένας”.

– “Τώρα που ανασαίνει η χώρα, δρομολογούμε και προσλήψεις που πρέπει να γίνουν και στην υγεία και στην παιδεία και στο κράτος πρόνοιας. Αυτό δεν είναι ούτε παροχολογία ούτε ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, θα πρέπει να ξεχωρίσουμε και να δούμε τι θέλουμε. Θέλουμε επιτέλους να στελεχωθούν οι δομές υγείας; Θέλουμε επιτέλους να έχουμε δασκάλους και καθηγητές στα σχολεία μας; Περιμένουμε ακόμα αυτή την απάντηση”.