Έβρος: Άλλαξαν τον αριθμό πλαισίου και τις πινακίδες στο φορτηγό για να μεταφέρουν τι άλλο;

737

Εντάξει, οι παράνομοι μετανάστες ξέρουμε ότι είναι ατελείωτοι. Δεν σας γεννάται η απορία πόσοι τελικά είναι οι διακινητές; Συνελήφθησαν και συνελήφθησαν… Πόσοι είναι τέλος πάντων! Συν του ότι έχουν φανταστεί κάθε πιθανό και απίθανο σενάριο για να τους μεταφέρουν

Συνελήφθησαν λοιπόν 4 άτομα, τα οποία εμπλέκονται σε δύο υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες (19-11-2018), στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας 56, 44, 35 και 26 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, συνέλαβαν τους τρείς δράστες, ηλικίας,  56, 44 και 35 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς δεκαπέντε (15) μη νόμιμων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 44χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος, ενεργώντας από κοινού με τον 56χρονο και τον 35χρονο, μετέβησαν με ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και το φορτηγό στην περιοχή του Έβρου, όπου παρέλαβαν τους δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους άλλους δύο δράστες, τους οποίους εντόπισαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, όπου μετέβησαν προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα.

Σημειώνεται ότι ο 44χρονος κατηγορείται επίσης για πλαστογραφία, διότι όπως προέκυψε ο αριθμός πλαισίου του φορτηγού που οδηγούσε είναι παραποιημένος και οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε είναι πλαστές.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης -Κομοτηνής, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου Ροδόπης.