Οι δράσεις του Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης το πρώτο 15ήμερο Νοεμβρίου

787

Εκπαίδευση ομάδων Πρώτων Βοηθειών

 Για το πρώτο δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου οι Νοσηλεύτριες-Εκπαιδεύτριες του τμήματος εκπαίδευσαν 31 άτομα στο πρόγραμμα εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών.

   Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα διδασκαλίας του τμήματος με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν γνώση στις βασικές αρχές των Πρώτων Βοηθειών αρχικά σε θεωρητικό και έπειτα σε πρακτικό επίπεδο.

  Το προγράμματα ολοκληρώνονται με την γραπτή αξιολόγηση των  εκπαιδευομένων που αποτελεί περισσότερο ως εκπαιδευτική μέθοδος εμπέδωσης και αφομοίωσης των βασικών αρχών των Πρώτων Βοηθειών.

Υγειονομική κάλυψη αγώνων.

Η Ομάδα Υγειονομικής Κάλυψης του Τομέα Νοσηλευτικής παραβρέθηκε στις αγωνιστικές αναμετρήσεις της αθλητική ομάδας μπάσκετ «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» που πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ»:

Στις 4 Νοεμβρίου 2018 για την 8η αγωνιστική  έναντι της ομάδας “ΕΘΝΙΚΟΣ” στην κατηγορία των εφήβων, όπου αντιμετωπίστηκαν περιστατικά ρινορραγίας,

Στις 10 Νοεμβρίου για την 9η αγωνιστική έναντι της Ομάδας “ΑΘΛΟΣ”  στην κατηγορία των ανδρών

Στις 11 Νοεμβρίου για την 10η αγωνιστική έναντι της Ομάδας “ΑΙΑΣ” στην κατηγορία των παίδων

Επίσης, το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ Αλεξανδρούπολης υποστηρίζει την αγωνιστική πορεία της Αθλητικής Ομάδας Βόλεϊ  “ΦΟΙΝΙΚΑΣ” για το έτος 2018-2019 με την παροχή των πρώτων βοηθειών, έπειτα από αίτημα του συλλόγου .

 Η Ομάδα Υγειονομικής Κάλυψης του Τομέα Νοσηλευτικής παραβρέθηκε στην 2η αγωνιστική προσπάθεια της τοπικής ομάδας που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2018 στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο του “ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ” έναντι της αθλητικής Ομάδας “ΝΕΑ ΒΥΣΣΑ” στην κατηγορία κορασίδων.

Οι εθελοντές μας αντιμετώπισαν περιστατικά τραυμάτων.