Έβρος: Σύλληψη τεσσάρων διακινητών, παράνομων μεταναστών

830

Συνελήφθησαν την 13-11-2018, στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 37, 35, 27 και 25 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εξήντα ένα (61) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν σε δασική οδό του Έβρου, δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με τα οποία δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, συνολικά οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 37χρονο οδηγό του ενός οχήματος, ενώ ο οδηγός του δεύτερου, αντιλαμβανόμενος την επικείμενη σύλληψη, διέφυγε πεζός σε παρακείμενη δασική περιοχή και αναζητείται.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το βράδυ, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας εντόπισαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο να κινείται στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, ο οδηγός του οποίου αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία κατευθύνθηκε σε επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ δεν υπάκουσε και σε σήματα στάσης των αστυνομικών.