Γκιοζλεμέδες ή Μιλινάκια; Όπως και να το πείτε είναι σπέσιαλ!!! Σφαίρα στην κουζίνα!!!

3085

Το παραδοσιακό θρακιώτικο έδεσμα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Οι επιλογές για τη γέμιση είναι πολλές, όπως σπανάκι, κιμάς, πατάτα ακόμα και πράσο και φυσικά τυρί ,που είναι η πιο αγαπητή και η πιο διαδεδομένη επιλογή. Καλή επιτυχία !!! Να έχετε μια όμορφη Κυριακή!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι χλιαρό νερό περίπου
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1/2 φακελάκι μαγιά
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
2 αβγά
1½ κιλό τυρί φέτα
πιπέρι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
• Ανακατεύουμε σε μεγάλη λεκάνη το αλεύρι με τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο νερό, το αλάτι και το λάδι.
• Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο και τα ζυμώνουμε με το χέρι σε ένα ελαστικό, μέτριο ζυμάρι.
• Αφήνουμε τη ζύμη για περίπου 2 ώρες σκεπασμένη με πετσέτα να «ξεκουραστεί» και να φουσκώσει ελαφρά.
• Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη φέτα. Σε μπολ ανακατεύουμε μαζί τα υλικά της γέμισης με πιρούνι.
• Μοιράζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, τις ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο με πλάστη. Βάζουμε λίγη από τη γέμιση και διπλώνουμε τους γκιοζλεμέδες στα τέσσερα.
• Τους τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι και μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, τους βγάζουμε προσεκτικά από το τηγάνι και τους αφήνουμε με στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστοί.