Βρήκαμε ένα από τα πολλά κρυσφήγετα των παράνομων μεταναστών στον Έβρο

2505

Στην περιοχή του Διδυμοτείχου κάπου κοντά στο χωριό των Πετράδων βρεθήκαμε επι τόπου σε ένα απο τα σημεία που συγκεντρώνονται οι παράνομοι μετανάστες, αμέσως μόλις περάσουν τα σύνορα και βρεθούν σε ελληνικό έδαφος

Χρόνια τώρα το κομμάτι του Έβρου, από το Πύθιο μέχρι το Διδυμότειχο, αποτελεί δημοφιλές πέρασμα για τους παράνομους μετανάστες και τα περιστατικά είναι πλέον αμέτρητα. Μέχρι και δολοφονία είχαμε πρόσφατα με τις τρεις άτυχες γυναίκες όπως όλοι πλέον γνωρίζετε και που πρώτο το inevros σας ενημέρωσε.

Βρεθήκαμε λοιπόν στους Πετράδες και αφού μας ενημέρωσαν φίλοι συντοπίτες, ότι έχουν εντοπίσει ένα από τα σημεία που την “πέφτουν” σε πρώτη φάση, όπως χαρακτηριστικά μας είπαν. Μη φανταστείτε ότι έψαξαν πολύ για να βρουν το σημείο, αφού βρίσκεται κοντά σε αγροτικό δρόμο και δίπλα ακριβώς σε καλλιεργήσιμα χωράφια και αμπέλια!

Δεν ξέρουμε αν είμασταν άτυχοι όπως μας φώναξε από κοντά, φίλος αμπελουργός, αλλά μια ώρα πριν στο σημείο βρισκόταν καμια 15αρια παράνομοι μετανάστες που μόλις είχαν αλλάξει ρούχα και αφού παράτησαν τα βρεγμένα, ξεκίνησαν με τα πόδια προς το Διδυμότειχο!

Δεν ήταν μεγάλη “μπάζα” μας είπε χαρακτηριστικά, αφού δυο τρεις μέρες πριν, στο σημείο έφτασαν πάνω από 40! Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι μας εξιστορούσε ατάραχος, τα όσα βλέπουν καθημερινά σχεδόν οι ντόπιοι κάτοικοι. Το φαινόμενο θεωρείται φυσιολογικό και δεν προκαλεί καμια εντύπωση πλέον η παρουσία τόσων μεταναστών στην περιοχή.

Πεταμένα ρούχα, ανδρών, γυναικών και παιδιών, σακίδια και ότι άλλο μεταφέρουν στην πορεία τους και στο πέρασμα τους στην Ελλάδα. Φοράνε τις στεγνές αλλαξιές τους και τα υπόλοιπα που έχουν βραχεί, τα παρατάνε στο σημείο.

“Μέχρι τώρα δεν τους δίναμε και πολλή σημασία” συνεχίζει ατάραχος ο Π., “αλλά μετά το τελευταίο περιστατικό με τη δολοφονία των τριών γυναικών, είμαστε υποψιασμένοι”. “Τι να σου κάνουν και οι συνοριοφύλακες, αυτοί είναι χιλιάδες…..” μας λέει.

Αφού τελείωσε τις δουλειές του στο αμπέλι του, μας χαιρέτησε λέγοντας πως θα δει αύριο τους επόμενους…. και η ζωή στους γραφικούς Πετράδες συνεχίζεται….