Έβρος: Επικίνδυνα παιχνίδια παίζουν οι διακινητές. Άλλοι 11 τραυματίες μετά από καταδίωξη

884

Συνελήφθησαν 4 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (2-11-2018), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τέσσερις (4) διακινητές, ένας 40χρονος ημεδαπός, μία 29χρονη ημεδαπή και δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 37 και 26 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 40χρονο και την 29χρονη, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφεραν παράνομα, στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται στην Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, ο οδηγός του οποίου αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία ανέπτυξε ταχύτητα.

 

Τελικά, λίγο πιο κάτω, πλησίον του οικισμού Βελκίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα να έχει εκτραπεί της πορείας του και ανατραπεί σε παρακείμενη αγροτική περιοχή. Όπως διαπιστώθηκε, ο 37χρονος οδηγός του μαζί με τον 26χρονο συνοδηγό μετέφεραν με το όχημα, παράνομα, στην ενδοχώρα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν οι δύο διακινητές και οι εννέα διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

 

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 510 ευρώ.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Σαπών.