Χωρίς καθηγητή βιολογίας και φέτος το ΓΕΛ Διδ/χου!! Το Υπουργείο αδιαφορεί για τις πάγιες ελλείψεις εκπαιδευτικών

943

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, παραθέτοντας επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Διδυμοτείχου και Περιφέρειας σχετικά με την έλλειψη καθηγητή βιολογίας στο ΓΕΛ Διδυμοτείχου.

Δυστυχώς οι γονείς των μαθητών αναγκάζονται να επαναλαμβάνουν το ίδιο αίτημα καθώς το πρόβλημα έλλειψης καθηγητή βιολογίας επισημαίνεται κάθε χρόνο, κι ενώ γνωστοποιείται εγκαίρως στο υπουργείο από το καλοκαίρι,  ωστόσο δεν δίνεται οριστική λύση. Και μάλιστα σε ένα μάθημα στο οποίο αξιολογούνται οι μαθητές σε επίπεδο πανελλαδικών εξετάσεων.

Στην επιστολή τονίζεται ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται πάντα με καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να δίνεται αγώνας δρόμου από μαθητές και καθηγητές για να καλυφθεί η ύλη και ότι η ενδεδειγμένη λύση είναι η τοποθέτηση μόνιμων καθηγητών.

ΘΕΜΑ: Καθηγητή βιολογίας ζητούν οι Γονείς των Μαθητών του Διδυμοτείχου και Περιφέρειας

Ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης καταθέτει στο προεδρείο της Βουλής την συνημμένη επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Διδυμοτείχου και Περιφέρειας σχετικά με την έλλειψη καθηγητή βιολογίας στο ΓΕΛ Διδυμοτείχου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι η έλλειψη καθηγητή βιολογίας έχει λάβει σχεδόν πάγιο χαρακτήρα καθώς επαναλαμβάνεται κάθε χρονιά. Η Βιολογία αποτελεί μάθημα κατεύθυνσης για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι καλούνται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις στο συγκεκριμένο μάθημα, για να πετύχουν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι γονείς αναρωτιούνται για ποιο λόγο δεν καλύπτονται εγκαίρως τα κενά των καθηγητών, τα οποία είναι γνωστά στο υπουργείο ήδη από το καλοκαίρι. Αναρωτιούνται επίσης πώς διασφαλίζεται η ισότιμη μεταχείριση των μαθητών, την στιγμή που το πρόβλημα αντιμετωπίζεται πάντα με μεγάλη καθυστέρηση κι αγώνα δρόμου για μαθητές και καθηγητές.

Τέλος, αιτούνται να αποσταλεί άμεσα καθηγητής βιολογίας στο ΓΕΛ Διδυμοτείχου, να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία της περιοχής και μάλιστα με μόνιμους διορισμούς για να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα.