Αλεξανδρούπολη: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της παραλιακής ζώνης

1029

εκίνησαν στην Αλεξανδρούπολη οι εργασίες ανάπλασης της παραλιακής ζώνης. Το έργο είναι προϋπολογισμού περίπου 3.500.000 ευρώ και εντάσσεται στο πρόγραμμα Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης .

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Δημοτικής αρχής θα κατασκευασθεί πάρκινγκ 160 θέσεων στο χώρο πίσω από το στάδιο Φώτης Κοσμάς, θα γίνει διαμόρφωση της παραλίας από την στροφή του Εγνατία μέχρι και την Αργώ, ενώ θα δημιουργηθεί και ποδηλατοδρόμος από την στροφή του Εγνατία μέχρι και το λιμάνι.
Το έργο της ανάπλασης αναμένεται να παραδοθεί τον Μάρτιο του 2019.

Εν τω μεταξύ μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Γιώργος Κουκουράβας ,ξεκαθάρισε πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο μονοδρόμησης της παραλιακής λεωφόρου .
Σε είκοσι ημέρες αναμένεται να δώσει λεπτομέρειες η Δημοτική αρχή αφού συζητήσει το όλο θέμα με τους συγκοινωνιολόγους, αλλά και την Τροχαία.

«Οτι είναι να γίνει θα γίνει προς το καλύτερο. Κοιτάμε να μην διαταράξουμε τις συνήθειες και την ζωή των πολιτών ,να συνεχίσει η παραλιακή να κινείται αμφίδρομα. Αυτό που εξετάζουμε είναι εάν μπορούμε να αλλάξουμε την θέση κάποιων θέσεων παρκινγκ στην παραλιακή ,» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουράβας.