Ορεστιάδα: Σε Δίκαια και Κυπρίνο «επεκτείνεται» η ΔΗΚΕΠΑΟ

1860

Παραρτήματα της Δημοτικής Φιλαρμονικής δημιουργεί η Δημοτική Κοινωφελείς Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης του δήμου Ορεστιάδας (ΔΗΚΕΠΑΟ), σε Κυπρίνο και Δίκαια όπως και τμήματα Βυζαντινής Μουσικής και Θεωρητικών του Δημοτικού Ωδείου.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Επιχείρησης που εφαρμόζεται για πρώτη φορά και έχει ως στόχο την πρόσβαση μαθητών των απομακρυσμένων οικισμών του δήμου, στα δημιουργικά τμήματα της ΔΗΚΕΠΑΟ, τα οποία, όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούν αποκλειστικά στην έδρα του δήμου, τη Ν. Ορεστιάδα.

Αφορμή στάθηκε, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιχείρησης, Αρχοντή Αρχοντίδη, η αναδιοργάνωση των δύο φιλαρμονικών που προϋπήρχαν σε Δίκαια και Κυπρίνο, ( που αποτελούσαν έδρες Καποδιστριακών δήμων) , κατόπιν αιτήματος των μελών τους και πλέον θα λειτουργούν ως τμήματα της φιλαρμονικής του δήμου.

«Σκοπός μας είναι τα παιδιά που πλέον θα διδαχθούν και θεωρητική μουσική , σταδιακά να συμπράξουν οι φιλαρμονικές αυτές και να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μουσικό σύνολο που οι καλλιτεχνικές του δραστηριότητες να ξεπεράσουν ακόμη και τα όρια του δήμου» είπε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο κ. Αρχοντίδης.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, στη Βιβλιοθήκη Κυπρίνου και στα Δίκαια στην αίθουσα της Φιλαρμονικής .

ert.gr