Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα εξετάσει τα παιδιά της Ορεστιάδας

1070

Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση του Δήμου Ορεστιάδας, που σε συνεργασία με το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από 15-19 Οκτωβρίου 2018, θα προσφέρουν προληπτική ιατρική/οδοντιατρική με το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», το οποίο διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς, από εθελοντές οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού.

Στη δράση προτείνεται να συμμετάσχουν οι μαθητές της Α΄τάξης την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, μετά από συγκατάθεση των γονέων τους.

Τη Δευτέρα 15/10/18 θα δοθεί στους γονείς το παρακάτω έντυπο:

ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ 18-10-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ορεστιάδας συμμετέχει στο πρόγραμμα
Δωρεάν Προληπτικού Ιατρικού/ Οδοντιατρικού Ελέγχου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»,
σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
από 15-19 Οκτωβρίου 2018.

Ο Δήμος Ορεστιάδας θα συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Προληπτικού Ιατρικού/ Οδοντιατρικού Ελέγχου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από 15-19 Οκτωβρίου 2018 έμπροσθεν του Δημαρχείου Ορεστιάδας.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής από το 2002, όπου έως και σήμερα έχουν εξεταστεί δωρεάν περισσότερα από 100.000 παιδιά, σε όλη την Ελλάδα.
Για την εφαρμογή της δράσης, ο Οργανισμός θα διαθέσει: Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», το οποίο διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς, από εθελοντές οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού.
Σε προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά, τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς/κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς κι έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης.
Στα παιδιά που υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο, παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών θα τηρεί μόνο δελτίο με τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου, χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και μόνο για στατιστικούς λόγους.
Καθημερινά 40 περίπου μαθητές του Δήμου μας, θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν δωρεάν από τους γιατρούς/οδοντιάτρους που εθελοντικά θα στελεχώνουν τα ιατρεία του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ».
Στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης παιδιού και οικογένειας που εφαρμόζει ο Οργανισμός σε όλη την Ελλάδα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει παράλληλα με τον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» και την κινητή ιατρική μονάδα, ώστε να εξεταστούν και ενήλικες ευπαθών κυρίως ομάδων από γενικό ιατρό ή παθολόγο.
Το πρόγραμμα λειτουργίας του κινητού πολυϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018.
Ώρες λειτουργίας:
8:30 έως 12:30 για οργανωμένες ομάδες μαθητών με συνοδεία εκπαιδευτικών
12:30 έως 16:30 για παιδιά με συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, ενώ από τις
9:00 έως τη 13:00 θα λειτουργεί η ιατρική κινητή μονάδα για τους ενήλικες ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ.
Για ραντεβού απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2552350352 και 2552350017 καθημερινά από 8:00 -14.00.