Διδυμότειχο: Στους 9 προορισμούς που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί !

8507

Δείτε τι αναφέρει το Αθηνόραμα σε άρθρο του για το Διδυμότειχο, σχετικά με τους 9 προορισμούς που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί:

Μπορεί το τραγούδι να λέγεται «Διδυμότειχο Blues» αλλά η ακριτική πόλη της Θράκης δίπλα στον Έβρο καταφέρνει να κερδίσει το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών που αναζητούν εμπειρίες έξω από τα συνηθισμένα χάρη στο πολυπολιτισμικό άρωμα Ιστορίας που αναδίδει. Η δική της ακρόπολη βρίσκεται στο λόφο του Κάστρου ή Καλέ όπως λέγεται στα τουρκικά, όπου μέχρι σήμερα θα δείτε την Παλιά Πόλη με λαξευμένα σπίτια στο βράχο και καλά σωζόμενα ιστορικά τείχη και πύργους γύρω της. Ως προς το χριστιανικό στοιχείο του Διδυμοτείχου, ξεχωρίζει η αρμένικη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου όπου στέφθηκε αυτοκράτορας ο Ιωάννης Καντακουζηνός, ο ναός του Σωτήρος αλλά κι εκείνος της Αγίας Αικατερίνης από την εποχή των Παλαιολόγων. Όσον αφορά τη μουσουλμανική κληρονομιά, το τέμενος Βαγιαζήτ θεωρείται από τα πιο περίοπτα ισλαμικά μνημεία της Ευρώπης και γίνονται προσπάθειες αναστήλωσης και συντήρησής του. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το βυζαντινό, το λαογραφικό και το στρατιωτικό μουσείο.

Γύρω από το Διδυμότειχο σώζονται παμπάλαια οθωμανικά δημόσια λουτρά όπως αυτό του Ορούτς Πασά που λέγεται και «Λουτρά του έρωτα». Πλούσια είναι και η σπηλαιολογική ιστορία στα σπήλαια Καγιάλι και Βούβα. Η Πλωτινούπολη, κοντά στη σημερινή πόλη, συνδέεται με τη ρωμαϊκή ιστορία της στο λόφο της Αγίας Πέτρας γιατί εδώ βρέθηκαν πανέμορφα μωσαϊκά και η χρυσή προτομή του Σεπτίμιου Σεβήρου. Το φεστιβάλ Γκάϊντας ξεσηκώνει την πόλη το 3μερο του Αγ.Πνεύματος μαζί με το φεστιβάλ Διδυμοτείχου-Ερυθροπόταμος.