Πως εξοικονομούν πολλά χρήματα στο Μαΐστρο με απλές κινήσεις. Όταν υπάρχει θέληση τελικά!

1970

Ο Γιάννης Ναϊτίδης εξηγεί πως θα γίνει η μετατροπή των παλιών φωτιστικών του πλατανότοπου χωρίς να είναι αναγκαία η αντικατάσταση τους

Συγκέντρωση των παλιών ακριβοπληρωμένων και κατεστραμμένων ηλιακών φωτιστικών από τον πλατανότοπο Μαΐστρου.

Οι ιστοί αυτοί με την τεχνογνωσία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και με πολύ εθελοντική εργασία και μεράκι, θα συντηρηθούν, θα επισκευαστούν, θα μετατραπούν σε ηλεκτρικούς και θα επαναχρησιμοποιηθούν στο Β` τμήμα ανάπλασης του Πλατανότοπου της Μαΐστρου.
Η ίδια μέθοδος είχε χρησιμοποιηθεί και στα προηγούμενα φωτιστικά που τοποθετήθηκαν στο πρώτο τμήμα ανάπλασης του Πλατανότοπου.
Σίγουρα, πιθανόν θα μπορούσα να είχα βρει την εύκολη λύση, να συμπεριλάβουμε δηλαδή στην μελέτη του έργου την προμήθεια νέων φωτιστικών ιστών και να πετάξουμε τους παλιούς, ο πλατανότοπος όμως είναι ένα έργο με πολλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, αποδεικνύοντας καθημερινά ότι τα χρήματα δεν είναι το παν αλλά ο σχεδιασμός και η αξιοποίηση του υλικού. 


Με δική μου λοιπόν ευθύνη και πρωτοβουλία, όπως και την προηγούμενη φορά, ζήτησα από τον καλό φίλο και Αντιδήμαρχο Ενέργειας την προμήθεια μόνο των φωτιστικών σωμάτων τύπου LED, θέλοντας με την ενέργεια μου αυτή να περάσω το μήνυμα πως στην Ελλάδα της κρίσης και του ωχαδερφισμού τίποτα δεν θα πρέπει να πηγαίνει αναξιοποίητο αν θέλουμε επιτέλους να αλλάξουμε και να γυρίσουμε σελίδα.
35 λοιπόν ιστοί που θα επισκευαστούν επί ένα ποσό άνω των 500€ ανά τεμάχιο η αγορά τους περίπου (τιμή Internet!! ) , αφήνω το άθροισμα και το κέρδος σε εσάς..
Κλείνοντας απλά θα ήθελα να αναφέρω ότι στον επαγγελματικό μου χώρο, έτσι έμαθα να δουλεύω, ακόμη και όταν τα χρήματα μας περίσσευαν.

Ναϊτίδης Ν. Ιωάννης