Έβρος: Ηγούμενος Μοναστηριού στο “χακί”

2097

Διακονεί από το 2011 ως ηγούμενος την Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου, Δαδιάς Σουφλίου. Πρόκειται για τον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό Πεζικού, Αρχιμανδρίτη π. Ελπιδοφόρο Λημναίο, μια εντυπωσιακή μορφή του εκκλησιαστικού χώρου.

Καταγόμενος από την Ερυθραία της Μικράς Ασίας μεγάλωσε στην Μεταμόρφωση Αττικής, σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, χειροτονήθηκε διάκονος στις 2.7.2005 στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Νεκταρίου Γαργηττού Αττικής, από τον τότε Επίσκοπο Διαυλείας κ. Δαμασκηνό και υπηρέτησε ως διάκονος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αλεξανδρείας στο Κάιρο, Πατριαρχικός διάκονος και κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στις 3.12.2006 από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο και διορίστηκε εφημέριος του Κοινοτικού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου Καϊρου, ενώ από το 2011 είναι ο Ηγούμενος στην ακριτική Ιερά Μονή Δαδιάς.

Προχθές το βράδυ τον συναντήσαμε στο παρατηρητήριο του ”Ψηλού Στάλου” στα Λάβαρα Διδυμοτείχου, όπου φορώντας το στρατιωτικό του χιτώνιο, παρευρέθηκε στην τελική φάση της άσκησης ”Βελισάριος 2018”,εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό.
Η αγάπη του Ηγουμένου Ελπιδοφόρου για την πατρίδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις, -τις οποίες στηρίζει με όποιο τρόπο μπορεί – είναι πάρα πολύ μεγάλη, ενώ πολύ μεγάλη αγάπη τρέφει και για την εφεδρεία, από τους κόλπους της οποίας προέρχεται και ο ίδιος ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Πεζικού.