Αγιασμό για τη νέα χρονιά θα πραγματοποιήσει το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης

1068

Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης καλεί όλα τα μέλη του και τους φίλους του Προσκοπισμού, στο Αγιασμό της νέας Προσκοπικής χρονιάς 2018-19, στην εστία του που βρίσκεται Δήμητρας 19, εντός του χώρου του πρώην Νοσοκομείου.

Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμος, που μας κάνει την τιμή να έρθει για ακόμη μία φορά στο χώρο μας να μας ευλογήσει.

Η ώρα προσέλευσης του Σεβασμιότατου είναι 12.15 το πρωί της Κυριακής, 14 Οκτωβρίου 2018.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι:

697 2552 073, κος Σταυρίδης Ελευθέριος

Ήταν αρχές του 1938 όταν ο Αθανάσιος Αποστολίδης αποφάσισε την δημιουργία της 2η Ομάδας Προσκόπων Αλεξανδρούπολης λόγω του μεγάλου αριθμού παιδιών στις τάξεις του προσκοπισμού. Μαζί με τον Θεμιστοκλή Φλωρίδη κράτησαν ψηλά την σημαία του προσκοπισμού μέχρι που εξαναγκάστηκαν να την παραδώσουν με την υποχρεωτική διάλυση του προσκοπισμού από την δικτατορία του Ιωάννη Μεταξά το 1939. Ο προσκοπισμός όμως συνέχισε να ζει κρυφά ακόμα και μέσα στην φρίκη του πολέμου στην πόλη μας και με το τέλος του, το 1945, αμέσως το Σύστημα μας επανιδρύθηκε από τον Θεόφιλο Γεροντόπουλο.

80 χρόνια έχουν περάσει από εκείνη την πρώτη συγκέντρωση των προσκόπων της 2ης Ομάδας, 80 χρόνια παιχνιδιού στην φύση και κοινωνικής προσφοράς. 80 χρόνια προσφοράς βιωματικών εμπειριών στα Λυκόπουλα, τους Προσκόπους και τους Ανιχνευτές.

80 χρόνια ζωής για το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης!