Τρόμος στα χωριά του Έβρου: Τζιχαντιστές πίσω από το τριπλό φονικό;

8603

Έντονη ανησυχία στους κατοίκους – «Φοβόμαστε να βγούμε από τα σπίτια μας, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από την Τουρκία», δηλώνουν στο Newsbomb.gr

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στον Έβρο από το φρικτό έγκλημα που σημειώθηκε στο χωριό Πραγγί.

Πρόκειται για την άγρια δολοφονία τριών γυναικών οι οποίες βρέθηκαν σφαγμένες στο λαιμό και το στήθος με μαχαίρι στρατιωτικού τύπου και δεμένες χειροπόδαρα. Το συγκεκριμένο μαχαίρι χρησιμοποιείται από κυνηγούς ή και δύτες και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ανιχνευθούν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Ο ιατροδικαστής ολοκλήρωσε την πρώτη εξέταση και διαπίστωσε ότι οι τρεις γυναίκες, ηλικίας περίπου 35, 17 και 18 ετών έφεραν βαθιά δολοφονικά χτυπήματα ενώ, το φονικό υπολογίζεται ότι έγινε πριν από περίπου 6 ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μητέρα και δύο κόρες, ασιατικής καταγωγής.

Το έγκλημα έχει προκαλέσει τεράστια κινητοποίηση στην ΕΛ.ΑΣ., αφού αν οι δράστες δεν είναι διακινητές που επέστρεψαν στην Τουρκία, τότε κυκλοφορούν ελεύθεροι στην περιοχή του Έβρου. Οι Αρχές μάλιστα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τζιχαντιστές, με δεδομένη την αγριότητα του εγκλήματος.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως στη θέα των τριών κατακρεουργημένων γυναικών σοκαρίστηκαν ακόμα και οι έμπειροι αστυνομικοί.

Ανησυχούν οι κάτοικοι
Φόβος και έντονη ανησυχία επικρατεί στους κατοίκους των παρέβριων χωριών, μετά τον εντοπισμό των δολοφονημένων γυναικών.

Ο κόσμος, παρ’ ότι είναι συνηθισμένος να βλέπει καθημερινά δεκάδες ή και εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες, ακόμα και μέσα στις αποθήκες, τις αυλές και τα σπίτια του, άρχισε να φοβάται πάρα πολύ.

Κάτοικος της περιοχής μίλησε στο Newsbomb.gr τονίζοντας πως αυτό που φοβούνται είναι μήπως η περιοχή τους έχει γεμίσει από φανατικούς ισλαμιστές.

«Οι Τούρκοι δεν φυλάνε πλέον τα περάσματα. Αφήνουν ανεξέλεγκτους τους διακινητές να μεταφέρουν κάθε καρυδιάς καρύδι από το ποτάμι. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Τους βρίσκουμε παντού, μέσα στα χωράφια, μέσα στα χωριά, μέσα στα σπίτια μας. Κλειδωνόμαστε στα σπίτια και κλείνουμε και τα παντζούρια για να μην κάνουν κανένα ντου», δηλώνει στο Newsbomb.gr ο κ. Χρήστος από τη Νέα Βύσσα.

Ο ίδιος επισημαίνει πως θέλουν να βοηθήσουν τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους και πολλές φορές έχουν δώσει χρήματα, φαγητό και ρούχα, αλλά πλέον, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. «Δεν φταίνε οι δικοί μας, οι δικοί μας φυλάνε κανονικά, αλλά οι Τούρκοι έχουν αφήσει τα περάσματα ξέφραγο αμπέλι και μπαίνουν μέσα δεκάδες κάθε μέρα. Φοβόμαστε όχι μόνο για τις περιουσίες μας, αλλά και για εμάς τους ίδιους», σημειώνει.

«Κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να μας σφάξουν και εμάς, όπως έγινε με τις τρεις άτυχες γυναίκες που μπήκαν στην Ελλάδα απ΄την Τουρκία», είναι τα χαρακτηριστικά σχόλια που γίνονται από χθες στο Πραγγί όταν έγινε γνωστό το φρικιαστικό έγκλημα, αλλά και στις Πετράδες, το Πύθιο, το Ισαάκιο, το Σοφικό και τα άλλα παρέβρια χωριά της περιοχής.