Συνάντηση Λαμπάκη – Πάιατ στην Αλεξανδρούπολη

847

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, κ. Τζέφρυ Ρ. Πάιατ, τον οποίον συνόδευαν ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ, ο ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τίμοθυ Κέττερ, ο Σύμβουλος Οικονομικών Θεμάτων της πρεσβείας των ΗΠΑ Τσιπ Λέιτινεν, η Υπεύθυνη Πολιτικών και Οικονομικών Θεμάτων του Προξενείου των ΗΠΑ Ξένη Κοσμίδου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η περιοχή σε συνδυασμό με τα επενδυτικά σχήματα του LNG, ING, της ηλεκτροκίνησης του σιδηροδρομικού δικτύου, της σύνδεσης του λιμένος με την Εγνατία Οδό και την αξιοποίηση του λιμανιού, στοιχεία που θα αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία.

Επίσης, επισημάνθηκε η πρωτεύουσα θέση της Αλεξανδρούπολης στον ενεργειακό, γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό χάρτη και τα οφέλη που αναμένεται να αποκομίσει από την αξιοποίηση των κοινών συμφερόντων των δύο πλευρών.