Απαραίτητος ο έλεγχος και η παρέμβαση στην παλαιά γέφυρα Διδ/χου προς αποκατάσταση των φθορών της

953

Επιστολή απέστειλε ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μέτιο, στον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Πέτροβιτς και στον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Πατσουρίδη, σχετικά με το ζήτημα της αποκατάστασης φθορών στην παλαιά γέφυρα Διδ/χου.

Συγκεκριμένα με την επιστολή μεταφέρονται οι ανησυχίες των δημοτών για την άσχημη κατάσταση της γέφυρας που ενώνει την πόλη του Διδυμοτείχου με την Επαρχιακή οδό Διδ/χου – Μεταξάδων στην περιοχή των Νεκροταφείων. Το πρόβλημα επισημαίνεται τόσο στο οδόστρωμα όσο και στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Με την επιστολή προτείνονται συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να προληφθεί κάποιο δυσάρεστο συμβάν.

Αναλυτικά η Επιστολή:

‘Σε επαφές που είχαμε με δημότες στην περιοχή του Διδυμοτείχου μας έχει πολλάκις επισημανθεί με έμφαση από τους κατοίκους της περιοχής η άσχημη κατάσταση της γέφυρας που ενώνει την πόλη του Διδυμοτείχου με την Επαρχιακή οδό Διδ/χου – Μεταξάδων στην περιοχή των Νεκροταφείων.

 

Διασχίζοντας την συγκεκριμένη γέφυρα είναι εμφανής η άσχημη κατάσταση που βρίσκεται τόσο από πλευράς οδοστρώματος όσο και από πλευράς προστατευτικών κιγκλιδωμάτων.

 

Η συγκεκριμένη γέφυρα είναι κατασκευασμένη πολλές δεκαετίες τώρα και έχει υποστεί πιέσεις από αλλεπάλληλες πλημμύρες όλα αυτά τα χρόνια. Έχοντας υπόψη την κατάρρευση της οδογέφυρας στην Γένοβα της Ιταλίας και θέλοντας να αποκλείσουμε ένα παρόμοιο φαινόμενο στην συγκεκριμένη γέφυρα, θα θέλαμε όπως προβείτε στις παρακάτω ενέργειες όπως αυτές μας μεταφέρθηκαν από τους κατοίκους της περιοχής:

 

  • Έλεγχος στατικής επάρκειας της γέφυρας
  • Αποκατάσταση του οδοστρώματος της γέφυρας
  • Αποκατάσταση των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων
  • Μέτρα προστασίας της γέφυρας από τα αλλεπάλληλα πλημμυρικά φαινόμενα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας για το συγκεκριμένο θέμα.’