Τρεις διακινητές με παράνομους μετανάστες τσάκωσαν στους Κήπους και στην Εγνατία

844

Συνελήφθησαν 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (24 και 25-9-2018), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 53, 40 και 20 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα πέντε (35) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 53χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, είκοσι εννέα (29) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους δύο δράστες, ηλικίας 40 και 20 ετών, διότι όπως προέκυψε, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν του δύο διακινητές, πλησίον ενός ακινητοποιημένου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχαν αποβιβάσει από το όχημα μετά την ακινητοποίηση του από μηχανική βλάβη.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.