Η Αρχηγός της Αυστριακής Αστυνομίας στον Έβρο!

1386

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου η Αρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστρίας Dr. Michaela KARDEIS, συνοδευόμενη από την, ορισθείσα από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ, Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγο Ζαχαρούλα ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ.

 

Σκοπός της εν λόγω επίσκεψης ήταν η ενημέρωση της κας Αρχηγού αναφορικά με την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη συνεργασία με τον FRONTEX, καθώς και τις μεθόδους που εφαρμόζει η Ελληνική Αστυνομία για την εξάρθρωση οργανωμένων δικτύων διακίνησης μεταναστών και σύλληψη των διακινητών. Επιπλέον, η όλη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε γιατί η Αυστρία ασκεί την Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Από αυστριακής πλευράς στην επίσκεψη συμμετείχαν η Πρέσβυς της Αυστρίας στην Αθήνα κα Andrea IKIC-BOHM, ο Διευθυντής Διαχείρισης Κρίσεων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστρίας κ. Johann BEZDEKA, η κα. Katharina BAUMSCHLAGER της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστρίας, ο Αξιωματικός Σύνδεσμος της Αυστρίας στην Αθήνα κ. Richard DULLNGG και η κα Μαρία ΜΑΡΟΥΣΣΗ της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος ΜΕΝΕΞΙΔΗΣ, ο Διευθυντής Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ταξίαρχος Παναγιώτης ΚΟΥΤΟΥΖΟΣ, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ορεστιάδας  Αστυνομικός Διευθυντής Πασχάλης ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ, καθώς και Αξιωματικοί της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε μετάβαση στο Τριεθνές του Έβρου, περιπολία κατά μήκος του ποταμού, επίδειξη δυνατοτήτων τεχνολογικού εξοπλισμού Αυστριακής Αστυνομίας (FRONTEX) για τη χαρτογράφηση της περιοχής, επίσκεψη στο επιχειρησιακό Περιφερειακό Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων και Μετανάστευσης (ΠΕΚΟΔΙΣΜΕ), καθώς και στο Συνοριακό Σημείο Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων Έβρου, όπου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή της Μονάδας 534 Τάγματος Πεζικού Πέπλου Έβρου, Αντισυνταγματάρχη Κωνσταντίνο ΤΣΙΡΟ.  

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης υπήρξαν κατ’ ιδίαν συζητήσεις της κας Αρχηγού Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστρίας με την κα Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, κατά τις οποίες αναφέρθηκαν εκτενώς τα θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή του Έβρου σχετικά με την παράνομη μετανάστευση και την προστασία συνόρων, προκειμένου να γίνουν κατανοητά τόσο το ευαίσθητο της περιοχής των χερσαίων συνόρων όσο και η αναγκαιότητα της αρμονικής συνεργασίας με τις γειτνιάζουσες χώρες.