Τριεθνές δικηγορικό συνέδριο στην Ορεστιάδα για δίκαιες δίκες!

930

 

Το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Ορεστιάδα επιστημονική ημερίδα με θέμα «Κράτος Δικαίου και Σύγχρονη Δικηγορία» στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν Έλληνες, Τούρκοι και Βούλγαροι δικηγόροι.

Την ημερίδα θα διοργανώσει η ομάδα «Δικηγόροι για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και τη Συνεννόηση στα Βαλκάνια» σε συνεννόηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας.

Η ημερίδα είναι η νέα δράση της ομάδας, που έχουν συστήσει δικηγόροι και νομικοί της Θεσσαλονίκης και η διεξαγωγή της αποφασίστηκε στην τρίτη συνάντησή της που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Βιβλιοθήκης του ΔΣΘ.

Σκοπός της ομάδας «Δικηγόροι για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και τη Συνεννόηση στα Βαλκάνια» είναι η διάδοση και εμπέδωση των αρχών του κράτους δικαίου σε όλο τον βαλκανικό χώρο και η διασφάλιση της πρόσβασης όλων των πολιτών της περιοχής στη δικαιοσύνη και στο δικαίωμα δίκαιης δίκης.

Στη συνάντηση ανακοινώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας ανέρχονται πλέον σε 46 με συμμετοχές δικηγόρων από Δράμα, Καβάλα και Κομοτηνή.

dailythess.gr