ΠΑΜΕ Έβρου: Υπάρχουν πολλά κενά σε εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς

1220

Αντίθετα με όσα λέγονται από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση περί επιστροφής στην «κανονικότητα» και στην εκπαίδευση, η εικόνα που ζούμε είναι εντελώς διαφορετική. Ενώ βγαίνει ο Σεπτέμβρης υπάρχουν ακόμα πολλά κενά σε εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς.

Την ίδια ώρα που υπάρχουν 25άρια και 27άρια τμήματα και τα παιδιά μας στοιβάζονται στις σχολικές αίθουσες, που παρεμπιπτόντως ακόμα δεν έχουν παρθεί μέτρα αντισεισμικής προστασίας, την ίδια ώρα που με την έναρξη της σχολικής χρονιάς κληθήκαμε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη σχολική «λίστα» και τις υπόλοιπες δραστηριότητες των παιδιών μας, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και διάφορες καταστάσεις που προκύπτουν από τις ελλείψεις δασκάλων ειδικότητας και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, πολλοί εργαζόμενοι γονείς, κυρίως παιδιών που φοιτούν στις πρώτες τάξεις των δημοτικών σχολείων, απελπισμένοι αναζητούν τρόπους για να παραλάβουν τα παιδιά τους 1 και 2 ώρες νωρίτερα, 2-3 φορές την εβδομάδα, μιας και οι τάξεις τους σχολούν νωρίτερα λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Τα δε παιδιά που φοιτούν στο ολοήμερο, για τις ώρες αυτές, καταντούν «περιφερόμενοι επισκέπτες» από τάξη σε τάξη.

Οι ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό είναι μόνιμες, δεν προέκυψαν τώρα, ήταν γνωστές από καιρό. Η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, δεν προχωρούν στις απαραίτητες προσλήψεις αλλά ούτε καν στην πρόσληψη όλων των αναπληρωτών από την αρχή της χρονιάς.

Απαιτούμε άμεσα την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Κανένα τμήμα πάνω από 20 παιδιά. Πραγματικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Κλάδης Διονύσης Χιώνης Γιάννης