Άρπαξε φωτιά το φυτίλι στον Έβρο με τους υποψήφιους περιφερειάρχες! Ποιοί θα τρέξουν στην κούρσα!

1256

«Οι επαναστάσεις και οι ρήξεις γίνονται από αποφασισμένους άνδρες. Δεν γίνονται με ατελείωτες συζητήσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Η πολιτική δεν είναι φιλοσοφική αναζήτηση, ούτε η ιστορία περιμένει. Γιατί δεν χρωστάει σε κανέναν και τίποτα. Μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις θα γεννηθεί το νέο ελπιδοφόρο όραμα (και προπάντων, χωρίς πάτρωνες)».

Με αυτή του την ανάρτηση ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, διαμήνυσε κατά πολλούς την ειλημμένη απόφασή του να ηγηθεί ανεξάρτητου ψηφοδελτίου στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές αν η ΝΔ επιμείνει στην επιλογή του νυν περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.

Την ίδια ώρα, οι αντιπεριφερειάρχες Έβρου και Καβάλας, Δημήτρης Πέτροβιτς και Θόδωρος Μαρκόπουλος αντιστοίχως, φαίνεται πως ακολουθούν σταθερή προσωπική γραμμή διεκδικώντας το «γαλάζιο» χρίσμα. Προς «επίρρωση» τούτου, σημερινό δημοσίευμα της Real News, η οποία διαχρονικά διατηρεί ασφαλείς πηγές στα κέντρα λήψης των νεοδημοκρατικών αποφάσεων, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Την ώρα που η ΝΔ οδεύει με στόχο να κερδίσει όλες τις Περιφέρειες της χώρας, όπως τόνισε στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρόβλημα ηγεσίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης παραμένει σε εκκρεμότητα. Ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος που ανέλαβε τη διοίκηση στα τέλη του 2016 μετά τον θάνατο του Γιώργου Παυλίδη, υπόκειται σε έντονη κριτική από αντιπεριφερειάρχες και συμβούλους, με μομφές για διάσπαση της παράταξης και για λανθασμένες πολιτικές επιλογές που οδηγούν σε εκλογική ήττα. Τα μηνύματα έχουν σταλεί στην Πειραιώς από ολόκληρη την Περιφέρεια, και όπως φαίνεται αναζητείται πρόσωπο που θα ενώνει, μεταξύ των αντιπεριφερειαρχών Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς (έλαβε το 63% στον Έβρο στις εκλογές του 2014), και Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου (πρώην προέδρου ΓΕΩΤΕΕ) προκειμένου να ξανακερδηθεί η Περιφέρεια».   

Στο μεταξύ, και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης – η σύζυγος του οποίου διατηρεί στενή φιλική και επαγγελματική σχέση με τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη – φέρεται αποφασισμένος να ηγηθεί του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου με τις «ευλογίες» της ηγεσίας της ΝΔ.

Πάντως, όπως σημειώνει με νόημα έμπειρο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «όλα ξεκίνησαν όταν η ηγεσία του κόμματος μετά την απώλεια του Γιώργου Παυλίδη, «κληροδότησε» ουσιαστικά την παράταξη της «Περιφερειακής Αναγέννησης» στον Χρήστο Μέτιο», με τον Κ. Ζαγναφέρη μάλιστα τότε να καταγγέλλει οτι ο Χρ. Μέτιος αναδείχθηκε επικεφαλής μετά από πιέσεις του περιβάλλοντος της ηγεσίας της ΝΔ.

inkomotini.news