Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών: Με βιολογική «υπογραφή» τα τοπικά προϊόντα

1465

Ιδιαίτερα τυροκομικά προϊόντα, τυρί φέτα με γεύσεις βοτάνων, από βιολογικές φάρμες της περιοχής, βιολογικά όσπρια και παραγωγή συσκευασμένου χούμους, προϊόντα φιστικιού, αρώνιας, μέλι με φιστικοβούτυρο, αλλαντικά από βουβαλίσιο κρέας, λουκούμια από ρόδι και βατόμουρο τοπικών καλλιεργειών, χειροποίητα καλλυντικά σαπούνια, ήταν μόνο μερικά από τα προϊόντα που μπορούσαν να γνωρίσουν και να γευτούν οι επισκέπτες της 22ης Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης, που διεξήχθηκε από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου στις Φέρες του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Από το 1996, μέχρι σήμερα, η έκθεση διοργανώνεται ανελλιπώς κάθε χρόνο, δίνοντας τη δυνατότητα σε συμμετέχοντες και επισκέπτες να μάθουν για τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα, τα οποία στην πλειοψηφία τους έχουν λάβει τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις και έχουν υποβληθεί σε σχετικούς εργαστηριακούς ελέγχους προκειμένου να καταγραφεί η άριστη ποιότητά τους και υψηλή διατροφική τους αξία.

Στην κλαδική αυτή έκθεση του πρωτογενούς και δευτερογενούς αγροτοκτηνοτροφικού τομέα και αγροτικών μηχανημάτων και εφοδίων, φέτος συμμετείχαν εξήντα εκθέτες από τον Έβρο αλλά και από άλλους νομούς της χώρας. «Η επιχείρησή μας είναι οικογενειακή και τα τυροκομικά μας προϊόντα αποκλειστικά από βιολογικό γάλα, από ζώα που τρέφονται με τροφές που καλλιεργούμε επίσης βιολογικά , δοκιμάζοντας συνεχώς παραγωγές με νέες γεύσεις» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας η νεαρή Αναστασία Καπούτση η οποία μαζί με την αδερφή της έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα σπουδών τους στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή με σκοπό να συνεχίσουν και να εξελίξουν την επιχείρηση του πατέρα τους.

 

«Οι παραγωγές μας , εξαντλούνται από συγκεκριμένο πελατολόγιο που μας γνωρίζει και ενδιαφέρεται για την ποιότητα των καλλιεργειών μας και αυτό είναι το βασικό για εμάς. Μας ενδιαφέρει πρωτίστως η ποιότητα και η διατροφική αξία που έχουν τα όσπρια και τα τυροκομικά μας» σημείωσε ο Αθανάσιος Γκιλάκης, που διατηρεί κτηνοτροφική-τυροκομική μονάδα και βιολογικές καλλιέργειες οσπρίων μαζί με τον αδερφό του.

 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Φερών , Νίκο Γκότση ο αριθμός επισκεπτών της φετινής έκθεσης , ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν οι διεργασίες για την επόμενη, η διοργάνωση της οποίας θα περιλάβει καινοτομίες με βασικό της άξονα τη δημιουργία του «Βήρειου Συνεδριακού Κέντρου» το οποίο θα είναι «κλειστού τύπου» με σκοπό να είναι ικανό να φιλοξενεί εκδηλώσεις που δεν θα αφορούν αποκλειστικά την Αγροτική Έκθεση.

 

 

ert.gr