Μέσα στις επόμενες ημέρες υπογράφεται η υπουργική απόφαση για την πλήρη άρση της ανάληψης μετρητών από τα ΑΤΜ των τραπεζών. Όλες οι πληροφορίες

1159

Ένα μεγάλο βήμα προς την πλήρη άρση των Capital Control κάνει μέσα στις επόμενες μέρες το υπουργείο οικονομικών καταργώντας πλήρως του περιορισμούς στην ανάληψη μετρητών από τις τράπεζες που σήμερα δίνουν ως 5000 ευρώ το μήνα.

Την νέα χαλάρωση είχε προαναγγείλει σε συνέντευξή του στην «Ναυτεμπορική» ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας για ολοκλήρωση του 2ου πυλώνα του σχεδίου για άρση των Capital Control ( δηλαδή την πλήρη κατάργηση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και το άνοιγμα λογαριασμών) με στόχο μέχρι και το τέλος του χρόνου να ολοκληρωθεί και το τρίτο στάδιο του σχετικού «οδικού χάρτη» που αφορά τους περιορισμούς στη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό οπότε να έχουν αρθεί πλήρως οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων που ισχύουν από τον Ιούλιο του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές που έρχονται θα αφορούν την πλήρη άρση του περιορισμού στις αναλήψεις μετρητών ανά λογαριασμό από τα τραπεζικά καταστήματα έναντι του ορίου των 5000 ευρώ το μήνα που ισχύει σήμερα και τη δυνατότητα ανοίγματος νέου τραπεζικού λογαριασμού από φυσικά και νομικά πρόσωπα σε τράπεζα με έδρα την Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν διεύρυνση του ορίου εξαγωγής κεφαλαίου στο εξωτερικό από επιχειρήσεις για αγορές πρώτων υλών ή υπηρεσιών. Παραμένουν ωστόσο οι περιορισμοί στην εξαγωγή κεφαλαίων για όλους τους άλλους λόγους.

news247.gr