Επίσκεψη Σουηδών Φοιτητών στο Σουφλί

1076

Τον Σύλλογο Φίλων της Μετάξης « Η Χρυσαλλίδα», το Σουφλί και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής θα επισκεφτούν για μια εβδομάδα ,(15-22/09) προπτυχιακοί  και μεταπτυχιακοί φοιτητές με τους καθηγητες τους , απο τη Σουηδία.

Οι Σουηδοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές που ειδικεύονται στο σχεδιασμό και το ντιζάιν  υφάσματος θα επισκεφτούν τα μουσεία του Σουφλίου, τις επιχειρήσεις που ειδικεύονται στην παραγωγή μεταξωτών ειδών και άλλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος όπως τη Δαδιά τη Λευκίμη κ.α.

Επισης στη διάρκεια της επίσκεψης τους θα συμμετέχουν σε τοπικές Γιορτές όπως τη γιορτή του τρύγου που διοργανώνεται απο το σύλλογο φίλων  του οίνου και της αμπέλου «ο Στάφυλος» αλλα και στην εκδήλωση γαστρονομίας που διοργανώνει το Μουσείο Μεταξης (ΠΙΟΠ) . Επισης θα ξεναγηθούν στο Μουσείο του Μπρίκα όπου φιλοξενείται και η συλλογή του συλλόγου «Χρυσαλλίδα» ταυτόχρονα όμως θα συμμετέχουν σε θεματικά εργαστήρια των επιχειρήσεων μεταξωτών ειδών.

Ο σύλλογος Χρυσαλλίδα , προσηλωμένος πάντα στο στόχο της διάσωσης και διάδοσης της παράδοσης του Σουφλίου και με σκοπό να ενισχύει με όλες τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί, την επισκεψιμότητα της περιοχής , εδραιώνει φιλίες και συνεργασίες που επιβεβαιώνουν και επιβραβεύουν τις προσπάθειες και το όραμα του όλα αυτά τα χρόνια .

Σύλλογος Φίλων της Μετάξης

“Η Χρυσαλλιδα”