Εγκαινιάζεται η νέα κοιτίδα του ποντιακού πολιτισμού στην Ορεστιάδα

970

Μετά από ένα πολύ κοπιαστικό καλοκαίρι, τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Βορείου Έβρου «Ο Διγενής» βρίσκονται στην ευχάριστή θέση να αναγγείλουν την τελετή εγκαινίων της νέας αίθουσας που θα στεγάσει από δω και στο εξής τις δραστηριότητές τους. Για τη χαρά των μελών αλλά και τη διαδρομή μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα στέγη μιλά στο pontos-news.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Καλτσίδης. Τα εγκαίνια της νέας αίθουσας στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 104, στην Ορεστιάδα, θα γίνουν το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 18:30.

Ειδικά για την ημέρα θα μεταφερθεί το αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά, από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων.

«Ο σύλλογος μας επί 28 έτη στεγαζόταν σε αίθουσα που του είχε παραχωρήσει ο Δήμος Νέας Ορεστιάδας, ωστόσο λόγω παλαιότητας και τεχνικών προβλημάτων έπρεπε να μεταφερθεί σε νέα αίθουσα. Έτσι προέκυψε η ιδέα μεταφοράς μας» ανέφερε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Καλτσίδης. Η διαμόρφωση της νέας αίθουσας διήρκεσε τρεις ολόκληρους μήνες, και τα μέλη του Συλλόγου βοήθησαν όπως μπορούσαν με σκοπό να προλάβουν τη νέα χορευτική σεζόν 2018-2019. «Τα έξοδα καλύφθηκαν από έσοδα του Συλλόγου (ετήσιοι χοροί, δωρεές μελών και φίλων). Θα θέλαμε ωστόσο από καρδιάς να ευχαριστήσουμε το Δήμο Νέας Ορεστιάδας για τη στήριξη και τη συμπαράστασή του όλα αυτά τα χρόνια» συμπληρώνει.

Η νέα αίθουσα θα φιλοξένει όλες τις πρόβες εκμάθησης ποντιακών χορών, ομιλίες σχετικές με τον ποντιακό πολιτισμό, μουσικές ποντιακές βραδιές και διάφορες άλλες δράσεις.

Την ημέρα των εγκαινίων θα λάβει χώρα και ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας χρονιάς από τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας & Σουφλίου Δαμασκηνό. Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον πρόεδρο του Συλλόγου και τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη. Η τελετή θα κλείσει με παραδοσιακό μουχαπέτ’.

pontos-news.gr