Ορεστιάδα: Συνελήφθησαν 4 μέλη σπείρας

890

Συνελήφθησαν χθες (7-8-2018) το μεσημέρι, στο νομό Έβρου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, τέσσερα (4) μέλη σπείρας, τα οποία ενέχονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

 

Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς, ηλικίας 54, 42, 34 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση συμμορίας και παράνομη μεταφορά – προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις δράστες, ηλικίας 54, 42 και 25 ετών, ενεργώντας υπό τον συντονισμό και την καθοδήγηση του 34χρονου, παρέλαβαν από την ευρύτερη περιοχή των Πετράδων Έβρου, 14 μη νόμιμους μετανάστες και ακολούθως, με τη χρήση τριών οχημάτων, τους μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα.

Συγκεκριμένα, οι δύο από τους δράστες, ηλικίας 42 και 54 ετών, οδηγώντας δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μετέφεραν τους μη νόμιμους μετανάστες, ενώ ο 25χρονος, επιβαίνοντας σε έτερο όχημα, λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Συνολικά κατασχέθηκαν 4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.