Δεύτερη ευκαιρία στην γνώση και στην μόρφωση για τους κατοίκους της Σαμοθράκης

968

Την λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας ζητούν οι κάτοικοι του νησιού. Κατάθεση Αναφοράς

 Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, παραθέτοντας επιστολή του Δήμου Σαμοθράκης σχετικά με την λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο νησί.

Συγκεκριμένα με την επιστολή του ο Δήμος Σαμοθράκης μεταβιβάζει το αίτημα και την επιθυμία 28 κατοίκων του νησιού οι οποίοι δεν κατέχουν απολυτήριο γυμνασίου και στερούνται έτσι βασικών προσόντων για την διεκδίκηση επαγγελματικής αποκατάστασης στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Υπογραμμίζεται στην Κοινοβουλευτική Αναφορά ότι η Σαμοθράκη είναι ένα νησί το οποίο τελεί ακόμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των καταστροφών που υπέστη τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ πολλά  προβλήματα ενδεχομένως να προκύψουν και με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με το Λιμάνι της Αλεξ/πολης. Οι κάτοικοι του νησιού παραμένουν απομονωμένοι από βασικές δομές εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Το δικαίωμα στην μόρφωση και στην δια βίου μάθηση είναι ιερό και το Υπουργείο οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα θετικά…

 

Ακολουθεί αναλυτικά η Αναφορά :

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

 

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

 

ΘΕΜΑ: Λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Σαμοθράκη

 

 

Ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης καταθέτει στο προεδρείο της Βουλής την συνημμένη επιστολή του Δήμου Σαμοθράκης με το αίτημα για την λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο νησί.

 

Κατόπιν συνεδρίασης του Δ.Σ. του τοπικού Δήμου, τα πρακτικά της οποίας επισυνάπτονται, ελήφθει η απόφαση να αποσταλεί το αίτημα 28 μόνιμων κατοίκων του νησιού οι οποίοι δεν κατέχουν απολυτήριο γυμνασίου,  προκειμένου να λειτουργήσει Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και να έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τα τυπικά προσόντα της κατηγορίας Υ.Ε.

 

Με δεδομένο τον απομακρυσμένο χαρακτήρα του νησιού, το γεγονός ότι βρίσκεται ακόμα σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω των καταστροφών τον Σεπτέμβριο του 2017, αλλά και της δοκιμαζόμενης ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την στεριά θεωρούμε το αίτημα απόλυτα  λογικό , τεκμηριωμένο & δίκαιο.