Σαμοθράκη – Εισαγωγή υποψηφίων: Τι ισχύει

806

Το Υπουργείο Παιδείας απαντά στο ερώτημα για το αν θα πριμοδοτηθούν οι μαθητές από τη Σαμοθράκη, ώστε να μπουν σε κάποια σχολή.

Βασικό ήταν το ερώτημα που αφορούσε στην ένταξη της Σαμοθράκης στην ευνοϊκή ρύθμιση για την εισαγωγή μαθητών πληγέντων περιοχών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σχετική, γραπτή ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας είχε καταθέσει και ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αποκλειστικές πληροφορίες του TodayPress, το αρμόδιο Υπουργείο απαντά αρνητικά στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως αναφέρει, δεν θα πριμοδοτηθούν όσοι μαθητές από τη Σαμοθράκη έδωσαν εξετάσεις διότι το υπουργείο θεωρεί ότι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία τέθηκε το νησί δεν ήταν τέτοιας έκτασης, ώστε να κρατήσει πολλές ημέρες και να δικαιολογεί την ευνοϊκή μεταχείρισή τους.

Να σημειωθεί πως η πολιτεία έκανε ότι ήταν δυνατόν για τις ζημιές, βγάζοντας αποζημιώσεις και κηρύττοντας το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Όπως τονίζουν οι αρμόδιοι, οι καταστροφές έγιναν πολύ νωρίτερα. Ούτε επηρεάστηκε η ζωή των μαθητών σε τέτοιο βαθμό ούτε ήταν χρονολογικά στα μέσα της σχολικής περιόδου ή την περίοδο των εξετάσεων, ώστε να ενταχτούν με ευνοϊκά κριτήρια.